Принц Филип: Застрашујуће сцене на северу КиМ

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Princ Filip Karadjordjevic

„Тужне и застрашујуће сцене које смо данас видели на северу КиМ, нажалост, само су наставак неодговорног и срамног понашања косовских институција, али и представника Међународне заједнице на Косову“ – написао је на свом Фејсбук-профилу принц Филип Карађорђевић.

Како је истакао, чињеница је да „Kosovo Force – KFOR и EULEX Kosovo“ пасивно посматрају недопустиво малтретирање и застрашивање српске заједнице која се из године у годину, из месеца у месец налази у све горем положају.

– Косовска полиција јуче је пуцала на господина Срећка Софронијевића који је обављао јесење радове у својој њиви и могао је смртно да страда. Прекјуче је у Пећи каменована кућа једине Српкиње која живи у овом граду, сведоци смо вишемесечног малтретирања једине Српкиње у Ђаковици… Уколико Kosovo Force – KFOR и EULEX Kosovo брже и одлучније не реагују и не спрече безакоње и насиље које над српском заједницом спроводе актуелне косовске власти, биће саучесници у изазивању огромне безбедносне нестабилности у јужној српској покрајини – закључио је он.

(Извор: Фејсбук страница „Принц Филип и принцеза Даница Карађорђевић“)

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Најновије

Запрати нас