Пророчанство јеромонаха Елпидија

svestenik

ГОСПОД ЧЕКА ПОСЛЕДЊЕ

Пред вама  су делови из беседа оца Елпидија, грчког јеромонаха, који се налази у Африци у православној апостолској мисији. Отац Елпидије, подвижник , са својом сабраћом је  подигао пет сиротишта  у Африци. Моли се и стара  за децу без  родитеља, болесну и гладну  децу без основних услова за живот.

На интернет мрежи су  се појавили снимци на грчком језику са беседама оца Елпидија као и превод на друге језике православних народа.  Објављујемо највише актуелне беседе за данашње време у коме живимо.

 У тексту се налази и молитвено правило за све Православне који нису равнодушни над тренутним збивањима ,  на које моли и позива о. Елпидије.

У тешко време нам је пало да живимо,   и можда и сви од вас не схватају да је то апокалиптично време,  време доласка лажног пророка а потом и антихриста.   Већ не постоји међусобног разумевања у породици, у политици а скоро ћемо видети  и у религиозној јерархији.  Нико неће да живи по закону Господњем.   Закон Божји се у целом свету гоне.  У свим државама,  на свим континентима, примају се закони који противурече главноме принципу Божијег  поретка у свету.

На западу примају законе о томе о чему су се раније стидели да говоре  а камоли да раде.  Примају се закони који воде аномалији- једнополни бракови, содомски бракови !!!  Садашња породица – то је пар једнога пола, а скоро иду и на легализацију везе са животињама.

И ни папа римски, нити ко од  јерарха,  неће рећи јавно реч против тога.   Сви ће примати те новине као нешто обично и разумно.

Вас узнемирава доношење таквих закона?    А помислите само како они боле Господа који је дошао на земљу!  Е зато ће и попустити  Господ  да се човечанство  уместо у загрљају Господњем,  нађе у загрљај  ђавола.     И сада у живот наш ући ће –љубав сотоне.   Гледајте и не чудите се чему ће она привести.

Циљ луцифера – створити једну религију, у коју ће  по жељи или без ње,  ући све догме и вероисповеданија !    Коначним циљем у том плану биће  замена Православне – антихристовом религијом.      Он ће призвати укидању свих религија да би као избегао сукобе и крвопролиће.      И помоћници у томе  ће му бити  сви политичари на врху власти сваке државе у свету.

Резултатом таквога новога поретка у име  љубави биће такав да ко буде говорио против поретка,  биће уништен без суда и испитивања.    Све те идеје и поредак биће запечатљене уставом цркве.   До доласка антихриста његове претече почеће  да мењају храмове,  поредак молитава у њима, неће бити разлике међу синагогама, џамијама и католичким храмовима. Сви и свуда, моћи ће да се моле било којем храму.

Природа ће се потпуно изменити, као реакција на та безакоња, узбуркаће се не само небо већ и земља. Небеска јављања, савршено удивитељна , невероватна за људе са радозналим умом , почеће на небу.  Те појаве биће тако необичне да ће и последњи човек  на земљи почети да схвата  да се нешто дешава чудно и да се живот потпуно  мења.   А верујући људи ће осећати  да је Бог са њима.

Почеће аномалије са  Земљом.  Резултат тих аномалија биће прво  земљотреси , који ће се дешавати тамо где их никада није било и не треба их бити.     Катастрофалне поплаве , кише и град имаће десет пута већу силу.  Кише ће се претворити у пљускове који се неће заустављати неколико дана, а град ће бити  размером као кокошије  јаје које неће пробијати само стакла на аутомобилима већ и метал.  Провале у земљи ће се образовати улицама и градовима.

У току је рат, и тај рат је лукав у томе што ми живимо мирно !  Али то није тако. У томе је и највеће лукавство тог рата. Он даје теби временски осећај безопасности.   А главна борба води се у духовном свету.  И  све је то план  оних који владају светом.  А ви не мислите што њих има много,  њих је мало – прстима једне руке можеш да их набројиш.  Та групица сатаниста организује бал у целом свету, управља и западом и истоком.  Они заобилазе све Божје законе,  изменили нам производе и трују нас и споља и изнутра.

Знам да многи из вас живе и у Европи и у Америци. И ја вам говорим поново- обавестите све ваше познанике,  стварајте молитвену везу- та веза ће вам помоћи да издржите све даље догађаје. Зато што ће  у Америци  врло брзо почети искушења. То што су они толико година на силу приморавали друге земље, вратиће се као бумеранг њима. Европа пошавши путем лажи , створивши Европску Унију,  под јасним руководством ђавола сама себи  је  пресудила .

До данашњег времена све што су православни сазнали о чипу, не открива целу слику  тог  силног оружја.

Систем наночипа ће имати контролу над телом човека и над његовим мозгом. То ће бити савршени контролор  не само функцијама органа човековог организма, већ и свих осећаја и мисли!    До наночипа ,  они ће стављати простије конфигурације.  Они их већ стављају у тело човека  (ми о томе знамо).   Али они их врло брзо усавршују тако да је та технологија достигла високи степен.   Последњи наночип  човек не може удаљити из свог тела, зато што уколико га удаљи нарушава се животна функција организма.

На свакоме дому ми имамо антене. Оне примају сигнал са сателита и предају нашем телевизору припрељени програм.  Шта је потребно за то да ми гледамо омиљену емисију.  Сателитска антена и дигитални терминал.   Е па и у човека уградиће сателитску антеницу.  И све те нано антене у наш организам улазе путем хране, воде и ваздуха.   За људски вид оне су невидљиве, али ће управо оне постати проводници сигнала.  То ће бити шпијуни у нашем телу за које ни на крај памети нећемо знати!  Истовремено за људски мозак и тело,  они су немоћни,  не могу ништа,  док не буду повезани са  дигиталним терминалом – наночипом уведеним у тело човека,  могуће уз помоћ ласера.

У време претече антихриста  (лажног пророка) ,  са лепим предлозима биће пробе са видљивим чиповима, који се уносе  уз помоћ игле, желећи да виде реакцију људи.   

Чип ће покушати уводити и тајно , помоћу вакцинације и разних инјекција како нико не би дознао о тој технологији.  Како иде време њихова дејста биће слободна и  отворена.  Тај идеални наночип биће и последњи.  И он ће бити крај за човечанство .  Зашто?   Зато јер ће технологија бити на том степену,  да ће чак и мисао о покушају удаљења наночипа бити позната контролорима.

И тада ће наступити време као у првом веку после васкрсења Господа.    У то ће време Господ дати силе на исповеднишво и мучеништво,  свима  који су га заволели више од свега у животу.   Велика благодат биће на те ко не прими печат, ко  не пође на поклон антихристу.  Такви људи се неће ничега ни бојати – на један сат раније ће  доћи Господу.  Једно је само потребно – Богу доверити у свему, предати све.

На нас у једном дану падну хиљаде сателитских антена.  Зато нас трују ГМО храном, прскају из авиона,  додају све то у пијаћу воду.

Али ми имамо противотров!   Наш противотров је тако силан  да ни једно страно тело не може дуго да преживи у нашем организму.   Тај противотров је Свето Причешће.     Само тако,  ми ћемо бити здравог ума и мање-више здравог тела.   Само сила Самога Господа – Његово Тело и Крв,  способни су уништити лукаво припремљене нанотехнологије људима.

Само Он и ништа друго не може заштитити верујућег  човека.  Ти који се не буду причешћивали и молили,  биће као отворена врата за врага   – улази кад пожелиш.

Без наше молитве демони  и људи које они држе,  имаће силу над нама. Молитва може спречити дејство тих нано-шпијуна у нашем телу.  Таква ће бити сила молитве !

А када се приближи време да се зацари антихрист,  биће прихваћени канони у Цркви који ће изменити тајинство свете Литургије,  и она ће престати да буде света. Многим људима као оружје остаће само молитва.  Без молитве човек ће пасти на колена пред антихриста.  У великим храмовима који ће у том моменту већ бити храмови сатане – без Тајинства Господа Нашега Исуса Христа, помињаће лажног пророка.  Управо зато ће и отићи Свети Дух од њих. Неће бити више претварања вина и хлеба у Крв и Тело Господа.

Синоди више неће бити свети,  јер ће архијереји бити заведени сатаном у јереси екуменизма.   И тада ће ићи гласина од једног  ка  другом православцу,  где се служе канонске литургије.   Али то је тада. Не још.  Још има да се деси до тога.   У то време верни свештенослужитељи  Христови –  иако ће их бити мало,  имаће силу невероватну !    Када буду таквом свештенику за благослов прилазили,  сатана ће бежати на километар дрхтећи од страха.

Ја хоћу да ви знате – Ми живимо у апокалиптичном времену.   Ко то још не разуме, живи у дубоком сну.   Они који не виде  да је данашње време записано у Откровењу значи да нису читали ни изучавали Откривење.   Нису обраћали  пажњу на речи Јеванђеља.  А тамо је све за нас написано,  о свим догађајима до антихриста,  о времену  његовог  зацарења и о Другом доласку Господа нашега Исуса Христа.   Само Господ наш Исус Христос,  даће нам трпљење и силу издржати то што се по људским мерилима приближава полако  али иде неумољиво. Само са Њиме, ми ћемо издржати.  Без Њега, наде на то нема.

У то време принудиће и Светогорце да попусте мирјанима- – Света Гора биће туристички центар  где ће се улаз дозволити свима, па чак и женама.  И тада када атонски монаси увиде да су погрешили,  почеће да  одлазе са  Атоса.   Много ће отићи.    А никаква човечја фантазија не може претставити шта сатанисти припремају  Светој Гори.

Нас ће цедити као лимун  са таквим гневом и жестином- зато што су они сатанисти.  Другога они не знају .  Окружиће нас са свих страна – контролом над продуктима, над ваздухом и над водом.

На нас се испитују нове  технолигије.  Ни најмудрији  човек у својим фантазијама није видео те нанотехнологоје које они развијају и непрекидно врше испитивања на живим људима.

Телевизија новог поколења биће као стража поред нас ,  ми ћемо гледати емисије а у исто време ће нас контролисати.  То ће бити,  не сумњајте !     

Интернет ће се изменити.  Контрола над њим биће диктаторска.

И биће у њих измишљен уређај о којем се говори у Откривењу .  Не мислите да су то чипови о којима ми знамо сада.  Не , не , не !  

То ће бити савршено непозната технологија.

Сада су они пријатни са народом – пробајте слободно ,   то је за вашу безопаснст ,   врло корисна ствар.    А после…     Ко не буде живео са Истинитим Богом,   запечатиће га.

Драга моја децо хоћу да вас замолим , пред овим догађајима који ће се сада дешавати врло брзо , пред великом патњом за цело човечанство,  каква није била од постанка људи,  будите у молитвеној вези !    Уједините се у молитви – молитви  за вашу улицу , за ваш град , молитви за вашу домовину,  молитви   за ваш народ !    Устајте на молитву сви !    Сви православни !       На молитву за помоћ Божју,  за заштиту светих,  молитву за сву нашу Православну браћу .    Ако станете на молитву , многа места и људи биће спашени. Технологије су достигле такав степен,   да живот човека за оне који припремају пут антихристу, нема више никакву цену , ни значење.   Ђаво и његови пијуни припремили су човечанству страшну судбину.  Та катастрофа коју они желе да учине а коју Господ допушта, однеће милионе живота.   А ваша молитвена веза у љубави може спасити многе .

Господ  нам неће дати више од онога колико можемо издржати,   а молитву коју он хоће чути од нас, ми сви знамо:

«Господе Исусе Христе Сине Божији, помилуј нас грешне», – почнимо да читамо сваки дан  у 6,9,12, у 15, у18, 21 увеће а ко може и у 12 ноћу.  Свака три сата – по броју година  живота на земљи Господа нашега Исуса Христа- 33 пута помолимо се Господу , да би се сећали и знали зашто је дошао Господ на земљу. 

Не мислим да ће ова молитва бити некоме тешка.

  Време указано у молитви је врло важно у нашој Цркви.    У нашој вери све има значење и ништа није случајно.  Срце Господа нашега крвоточи за нас због тога какви смо постали,  како смо се удаљили од Њега.  Многе из вас Господ не чује, Он неће више лажне молитве и молитве које не воде спасењу душе за живот вечни. Господ зна сваку тајну вашу мисао .   Од Њега није сакривено ни  најмање.

33 пута док изговарате молитву сећајте се о Жртви коју је принео за нас Господ у таквом младом по људским мерилима узрасту. Мислите о томе да све што имамо све имамо од Господа!

Дошло је време за дела, време за молитву!  Молитву за оне који су неравнодушни,  за оне који хоће спасење, за оне коме су драги родитељи,  браћа и сестре,  деца и унуци,  за те којима је Бог Отац а Црква мајка.      Сви који себе сматрају верујућим – сви у једној молитви!  Сви као запаљена свећа, запаљена за Господа свећа.

Почните од данас не одлажите за сутра!

Знајте да ће од те молитве сатана горети!   Његова дела ће горети. Гореће демони и њихове сплетке.

Пред молитвом на бројаници, све ону децу Божју која љубе Господа молим да читају и ову молитву: «Боже мој, Господе срца мојега, запали срце моје Твојом Божанском љубављу, и од Духа Светога Твојега дај ми».     ( Ориг. – «Боже мой, Господи сердца моего, заполни сердце мое Твоею Божественною Любовью, и от Духа Святаго Твоего даждь ми»)

И Господ ће дати свакоме који тражи Његову милост и покров.     Молитва Господу,  гони сатану, пали њега и његове лукаве мисли.

Рећи ћу вам сада како да васпитате децу.

 По јединственом верном примеру, по Еванђељу.    Јеванђеље је дужно да постоју у сваком дому.  Иде време када Јеванђеље какво сада читамо неће бити.   Измениће га јересијархи (јеретици).     Све се то увелико спрема,   спроводи се  и када дође време зацарења антихриста,  Еванђеље  ће бити само код нас.   Зато вам ја још једном напомињем- Не грешите, не остављајте Јеванђеље на полици,  не дозволите да пада прашина на Њега.   Јеванђеље је наш први и главни путеводитељ у животу,   то је наш светионик који нам светли пут у Царство Небеско.

Отворите очи , гледајте , слушајте и разумите !      Не допушта Господ , на сасвим мало време, на много мало, не попуста да почне.    Господ чека преостале , чека држећи Своје руке на руке спремне да притисну црвено дугме. Господ  чека последње ко ће поверовати у Њега.

Светски владари су се ујединили и договорили како ће деловати да би поставили на колена Православне земље.   Али , Господ ће им те планове пореметити.

Видећете скоро –  Русија једна,  без савезника и другова,  поћи ће као лавина против целе Европе а захватиће и Азију. Чини се да је невероватно.   Али , тако ће бити.    Ми ћемо се изненадити.   Али не само ми.    Пола света замреће у страху од непознате војне технологије Руса.   На врх Ватикана видећете Руску заставу .   Да, Руску заставу !

У  почетку Русија ће се с Немачком почачкати и почеће војни сукоб.    Изгледаће у почетку да су Немци у предности.  Али потом,  милости  за Немце неће бити.

Луцифер ће пустити са поводца те државе које су му се сасвим потчиниле.   И оне ће доћи у помоћ Немачкој и окренуће оружје к Русији.    Главна борба биће поред Истанбула.  Или 8 или 10 земаља доћи ће у Истанбул против  „грабљиве“  Руске армије.   Биће таква битка и бомбардовање  да ће све бити сравњено са земљом.   Само ће један храм да стоји.   Храм свете Софије Божје.    Све ће бити у складу са пророчанствима о Цариграду.   Господ  то изменити неће.

Као последица бомбардовања, све државе које су устале против Русије , биће ужасно разрушене.   Због  тога као и због природних катастрофа, пострадаће усеви.  И доћи ће глад.  А  пошто у тим земљама за Бога не знају , процветаће канибализам . Да у наше преме цивилизовани људи- како они говоре за себе , почеће да једу човечије месо.

Такво ће бити правосуђе Божије.    Док се то не догоди биће нам тешко, многи неће издржати. Глад ће бити такав да ћемо хлеб називати хлебчић.     Економски ће нам уредити такве услове – ништа нећемо увозити,  а у држави производња стала и банкрот.   Оне који још мало раде,  постараће се да и њих затворе.   Зато су и саветовали духовни старци , свима да иду у села.  У селима ћеш моћи трампити нешто а у граду врло тешко.   Али на крају тога,  Грчка ће васкрснути и прославиће поново Господа.

Хоћу да знате да сви издајници народа  Грчке, који су постали марионетама масона, коју управљају светом тренутно,    сви до једнога платиће животом за издају!   Ни један неће остати у моменту васкрсења народног.      Живот ће губити на разне начине и неочекивано.

Рат између Русије и Америке  прећи ће у рат Русије и Кине.   То ће се десити из тог разлога  јер ће се Кинези као савезници Русије осилити.    Мислиће да су супер-држава  и шириће своју религију.    А масони који су преживели  скрити по Европи и Америци ступиће у договор са Кином и обећаће им Сибир уколико Русију  „поставе на своје место „.    Митом и улагивањем успеће у томе.       И онда,  Кинези ће гледати на православне као на своје непријатеље,  почеће да провоцирају Русију и поново ће почети рат.

 Али то неће бити сада већ доста касније.

Сви ратови о којим овде говорим дешаваће се периодично.   Прекидаће се, па поново почињати.      А када Русија дође  до  Јерусалима, тада ће се десити тај последњи рат описан у Откривењу, не месту Армагедон.

Молите се децо моја!   Молите се јер су Грчкој припремили смрт,   смрт народу разним методама почев од вакцина па преко метала и отрова којим нас соле из авиона.   Молите се!   Молите се да не умре велики број.     Ко може узмите бројанице и у сваки слободни минут читајте молитву Исусову.  Ваша молитва може много да промени.

Почиње период када ће нашу земљу почети да тресу земљотреси.  Већина од тих земљотреса неће бити примећено никаквим сеизмолошким прогнозама.

Рећи ћу вам за три врло силна земљотреса која ће затрести цео свет око нас. И мало је времена остало  до тих догађаја.

Три земљотреса у три велике државе.     

Први ће бити у Русији.  Зашто Русија?    Русија није та земља која је подложна земљотресима. Ево зашто. Зато што је тај народ целим срцем примио Хришћанство и трудио се да живи по заповестима Христовим,   и за ту ревност заволео их је Господ.    Али по немоћи људској,  не једном,  падао је словенски народ у велике грехове и зато је био кажњаван не мало.     Не тако давно тај богоизабрани народ , посрнуо је у вери и стајању за Правду Христову !      Погордио се  земаљском славом и престао да тражи Царство Небеско,  пожелео је Рај не на Небу,  већ на грешној земљи.  Не народ.  Народ су тако научили.   Неће се до краја гневити Господ на свој трећи изабрани народ.   Крв хиљаду мученика вапијаће к небу за помиловање.   Народ ће се отрезнити и вратити Богу.

О том земљотресу говориће цео свет . Спремите се Руси !

Мали број у народу Русије је сачувало пламен вере у срцима . Али какав пламен !  Он се не гаси  и  неће се угасити.      И тај мали број народа који пламти  искреном љубављу ка Христу и Богу,  тај мали број- моли Господа за спасење.    И Господ не да многим догађајима, задржава да би Његово слово чули остали.      Много је страдања претрпео Руски народ,  али вера је његова жива !    И вера тог народа је силна !   И Господ ће се смиловати.

Задржавају се многи догађаји да би се и остали обратили Господу. Не мислите да ми је пријатно када ово говорим,  али тај земљотрес који ће потрести Русију биће на корист народу- кроз страдања, искушења, тескобе у срцу људи.  Појавиће се нада на Бога. Када човек више не може помоћи,  само тада, гледа се ка Богу.

Тај земљотрес ће привести паници .  Али само у почетку.  А онда,  народ  ће да разуме.

Други  земљотрес  потрешће безбожну Кину.   Знате у каквог бога они верују.  Земљотрес ће бити такве моћи  да ће свака припрема за њега бити узалудна.  По сили још никада таквог није било у Кини.  И Кинези ће одмах сватити да је то гнев Божији.

И трећи најстрашнији од свих,  биће у Америци. Разрушење ће бити потпуно. Тотална катастрофа.

Европу ће такође да тресе . Ушавши у содомију Европа је имала време за покајање  али њих то не интересује.    Само власт , профит и богатство.  Раније сам говорио о граду величине кокошијег јајета . Такав ће још бити и нормалан.  Они ће доживети и град величине поморанџе, поплаве  и тд…

Метеоролози ће константно грешити у својим прогнозама. Говориће једно а дешаваће се друго. Сунчана активност ће се увеличати, необична јављања на сунцу.  Ти феномени натераће многе  да се замисле над тајном постанка света.   Схватиће да је свет створен и да влада њиме Творац.  И многи ће поверовати.

Катаклизме и сунчана активност довешће до тога да ће сва електроника престати да ради. Најтеже за људе биће нагле промене климе, или врелина или хладноћа – златне средине неће бити.   Организам човека ће све то тешко издржавати . Нарочити ће бити тешко старима.  Али још тужније биће што ће од тога страдати усеви.    А даље схватате шта ће се десити.  Од велике употребе пестицида и друге хемије биће честа тровања људи у многим земљама.

Човек се умешао у то што је створио Бог који му је дао све што је потребно да би живео. Човек чак и не мислећи о последицама употребљава хемију у свакодневном животу, не поштујући Бога, мисли само о својој  користи ,  живећи за један дан, уништава природу ,  отровао је  воду и ваздух.

Ја вас не плашим , и сам се бојим за то шта може да се деси.   Али, ако ми будемо у молитви догађаји могу поћи и мало другачије.

Не плашите се говорити о Христу, томе ко је поред вас, не плашите се говорити да смо само са Богом сила.  И што се брже скупимо, бићемо силнији.   Ако ми останемо равнодушни на то шта могу урадити са нашом земљом,  тада нам и остаје само то,  да преживимо све што је припремио ђаво за нашу земљу.

Нека вас благослови Бог, желим од свега срца и желим вам да постанета мала ангелска армија Христова.    А са Христом поред нас и ратовати,  није тешко.    И када је у нама пуноћа Цркве,  тада и благодат велику Господ шаље.   Да буде на вама милост Божија !

Преузето са http://3rm.info/publications/41929-gospod-zhdet-poslednih-prorochestva.html

Борба за веру 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас