„Прва тетка“ аутошовинистичке мисли у Србији: СНС је покварио односе са Хрватском, називали су их усташком и фашистичком земљом!

sonja biserko

Шефица фамозног и изузетно рентабилног Хелсиншког одбора за људска права у Србији и „прва тетка“ тамошње аутошовинистичке мисли, Соња Бисерко, прокоментарисала је за Антену М Дарка Шуковића да је посјета шефа српске дипломатије Ивице Дачића Хрватској на Бадњи дан одређени помак, с обзиром на чињеницу да су односи између ове двије државе нарушени због, како је рекла, доласка СНС-а на власт у Србији, „који су Хрватску називали усташком, фашистичком земљом, којој није мјесто у Европској унији“.

„Све почиње са влашћу Напредњака који су креатори такве реторике према Хрватској и не знам колико овим гестом Дачића можемо говорити о помирењу“, објашњава Бисерко.

Она је рекла да без обзира на међународну профилацију Србије, односно наклоност Русији, вишеградској групи земаља, односно Орбану као лидеру, природно окружење Србије је Балкан и Европа и она се томе мора вратити, јер је другачије усамљена.

Заправо, не постоји аутентична Србија по мјери Соње Бисерко. Постоји само сан о обездржављеној Србији и провизоријуму страних сила. Постоји Србија без имена и презимена, историје, Косова, Српске православне цркве, војске, национално демобилисана, окренута против Русије – ријечју, постоји Србија на кољенима. Срећом, таква пројекција Републике Србије остаће само недосањани сан другосрбијанског кружоока.

Извор: in4s.net

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас