Пукла тиква између Милатовића и Спајића – ко је Нови Мило, а ко Нови Момир

Фото: Скриншот Јутјуб

Заменик председника „Покрета Европа сад“, новоизабрани председник Црне Горе Јаков Милатовић, казао је да јучерашња седница Главног одбора те странке није сазвана ни на етичком, ни на принципу заједништва.

Милатовић је новинарима у Тивту саопштио да се Црна Гора налази у процесу демократизације друштва, и подсетио на, како је казао, победу из августа 2020. године, изборе у Подгорици у октобру прошле године, као и победу на председничким изборима 2. априла, пишу Вијести.

„Мислим да није кључно питање наступа на изборима, ја бих више навео начин на који је дошло до заказивање јучерашње седнице Главног одбора. То није урађено ни на етички, ни на начин заједништва. Мислим да вам тај одговор довољно говори о мом ставу“, казао је Милатовић, преноси Портал РТЦГ.

Он је казао да је победа на председничким изборима 2. априла пребрзо испуштена.

Милатовић је истакао да ће као председник државе увек слати поруке етике, јединства и заједништва.

Казао је и да у Црној Гори мора престати да се размишља у уско-партијским интересима.

„Просперитет Црне Горе долази снажним моралним начелима и заједништвом и то су поруке на којима сам ја добио подршку 60 одсто грађана и од којих нећу одустати. У наредном приоду политички процес ће сигурно бити динамичан и мислим да смо пребрзо испустили победу од 2. априла“, поручио је Милатовић.

Седница Главног одбора „Покрета Европа сад“ одржана је синоћ у 18 сати, а једногласно је одлучено да ће покрет самостално наступити на парламентарним изборима и да носилац листе буде председник странке Милојко Спајић.

То је одлучено без присуства другог човека партије, Јакова Милатовића.

Извор: nova.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас