„Путин је на самрти и замениће га двојник?!“ – Шире се шокантне тврдње о здрављу председника Русије и његовим наследницима

FOTO: EAST2WEST NEWS / WILLWEST NEWS / PROFIMEDIA / PROFIMEDIA
Мистерија која окружује Владимира Путина изазвала је бројне дезинформације о његовом здравственом стању, као и о његовим двојницима који су наводно ангажовани да га штите.

Наводно, његово здравље се у последње време знатно погоршало, а ове недеље поново се појављују тврдње да Путин умире и да користи двојнике да прикрије своју болест.

На неколико угледних интернет сајтова појавили су се наслови да је Путинов лекар предвидео неизбежну смрт због наглог погоршања његовог здравља.

Телеграм канал „Генерал СВР” објавио је неколико прича о Путиновом здрављу и његовој моћи, а ове тврдње су често приписиване анонимним изворима без проверених информација.

– Постоји мишљење да би неко време било могуће користити двојника за Путина након смрти правог Путина или његовог свргавања са власти. Скоро сви заинтересовани су спремни да се окупе око двојника који се може контролисати – једини проблем је ко ће контролисати двојника. За то је потребно међусобно поверење, које не постоји, објавио је канал Генерал СВР, преноси Њузвик.

Тврди се и да је Путинов најужи круг покушао да створи консензус око идеје о наставку Путиновог режима после Путина, спекулишући да се секретар Савета безбедности РФ Николај Патрушев спрема за место лидера.

У каснијој објави на каналу Генерал СВР каже се да је Путинова жеља да премијер Михаил Мишустин преузме његове дужности, али Патрушева фаворизују други високи руски званичници.

Спекулације о Путиновом здрављу

Много спекулација о Путиновом здрављу до сада је било засновано на видео снимцима на којима се види како седи или се неспретно креће, што неки приписују низу болести као што су рак или Паркинсонова болест.

Неке од гласина поткрепљују други, поузданији извори. Три шефа обавештајних служби изјавила су за Њузвик прошлог јула да је Путин био подвргнут лечењу у априлу 2022. и да болује од узнапредовалог рака.

Исте године Москов тајмс је цитирао извештај у коме се каже да је Путин био у пратњи лекара, укључујући хирурга за карцином штитне жлезде, на путовањима у своју резиденцију у Сочију од 2016. до 2019. године, као и да је можда имао операцију у новембру 2016. године.

Међутим, недавни извештај да је Путин на ивици смрти, као и планови за његовог наследника, нису подржани од других извора и објављени су без проверљивих доказа, преноси Јутарњи лист.

Иако је мало вероватно да би Кремљ добровољно понудио информације о Путиновом здрављу да је оно лоше, недостатак доказа који би подржали тврдње СВР-а сугерише да ту причу треба посматрати са скептицизмом.

Телеграм канал Генерал СВР поделио је још недоказаних тврдњи, као што је да је Путин пао низ степенице и унередио се прошле године, да је био мета покушаја убиства у Москви и да је требало да буде подвргнут операцији дебелог црева у децембру.

Извор: Јутарњи лист/Блиц

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас