Роберт Кенеди Млађи: Све што нам говоре о рату Русије и Украјине је лаж

Фото: Министарство одбране Руске Федерације

Конкурент Џозефу Бајдену за председничку номинацију демократа, син некадашњег америчког министра правде Роберта Кенедија и братанац председника Џона Ф. Кенедија, поручио је да Американце „лажу” када кажу да је сукоб у Украјини проблем за САД.

„Ми смо у Украјини из правих разлога, јер подржавамо Украјинце, навијамо за слабије. Мој син Конор био је у Украјини и борио се против Руса, али морамо да поставимо питање зашто смо ми у Украјини”, рекао је Роберт Ф. Кенеди Млађи који је јуче објавио своју кандидатуру.

„Ако смо тамо да исцрпимо Русе, како је рекао министар одбране Лојд Остин, или да сменимо Владимира Путина, што је рекао Бајден, онда ми користимо Украјинце као пионе, убијамо их у прокси рату две силе”, поручио је он.

„Нико о томе не говори, али је погинуло 14.000 украјинских цивила, 300.000 војних лица. Руси убијају Украјинце у односу 7:1, 8:1 и они то не могу да поднесу. Све што нам говоре о овом рату је лаж”, рекао је Кенеди Млађи.

Кенеди је критиковао администрацију због укидања бонова на храну и социјалне заштите за најсиромашније Американце, док истовремено шаље 113 милијарди долара Украјини.

Председнички кандидат за 2024. тврди да земља спашава банкаре и плаћа за сукоб који не може себи да приушти.

„Наша демократија се претвара у корпоративну плутократију”, поручио је Кенеди.

Иако није фаворит, истраживање „Ју-Еј-Еј Тудеја” и Универзитета Сафок показало је да би 14 одсто бирача који су 2020. гласали за Бајдена, сада гласало за Кенедија.

Извор: Политика.рс

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас