Руски патријарх: Српски патријарх показао „неустрашивост и одлучност“ на Цетињу

image_2021-09-07_120855
Руска православна црква је са забринутошћу пратила догађаје у Црној Гори, молећи се за мир у тој земљи, саопштио је патријарх Московски и целе Русије Кирил.

Према речима поглавара Руске цркве, поступак српског патријарха који је, упркос спољним притисцима и претњама, устоличио митрополита Јоаникија на историјски и славни престо на Цетињу, показао је његову „неустрашивост и одлучност“.

„Сада сте Ви, као и Његова светост, на делу показали оданост Христовој речи: Добри Пастир полаже свој живот за стадо“, написао је патријарх у честитки упућеној митрополиту црногорско-приморском Јоаникију.

Поглавар Руске православне цркве је подсетио да је током вишевековне историје Православна црква у Црној Гори прошла кроз многа искушења. Међутим, у најтежим околностима ратова, верских сукоба и сурових прогона, православна црква у Црној Гори је очувала чврстину и чистоту вере.

„Сигуран сам да ћете на престолу ваших славних и светих претходника бити њихов достојни наследник, снажна луча пастви, која је заједно са вама показала постојаност у одбрани отачких светиња, православне вере и канонског црквеног устројства“, нагласио је патријарх Кирил.
На крају, патријарх је пожелео Јоаникију божју помоћ током служења, снажну духовну и физичку снагу, а целој његовој пастви мир и радост у Исусу Христу.

Спутњик

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас