Сајентолозима забрањен рад у Русији

Sajentolozi
РУСКО Министарство правде забранило је сајентолозима рад на руском тлу.

Називајући сајентологе „претњом по безбедност Руске Федерације“, у саопштењу за медије се наводи да су „1. октобра Светски институт за сајентолошку компанију ‘Интернационал’, Библиотека ‘Л. Рон Хабард’, као и ЕНЕМО додати на листу организација чије активности Генерално тужилаштво сматра непожељним.“

Ова два ентитета су регистрована у Калифорнији и за њих се каже да су од виталног значаја за сајентолошке операције у страним земљама. Додавање на листу „непожељних“ значи да држава затвара све локалне канцеларије, а имовину замрзава.

У већини земаља широм света, група се званично сматра религијом и ужива статус ослобођених од пореза. У САД где је пре више од пола века рођен „отац“ сајентолога, писац научне фантастике Рон Хабард, ова „религија“ и даље изазива огромне контроверзе.

Славне личности попут Тома Круза и Џона Траволте су отворени јавни заговорници религије која између осталог присиљава жене да „ћуте“ током рођења детета. О „систему веровања“ чудака снимљено је низ документарних филмова и невероватно је да сајетнологе многи у свету гледају као „елиту“.

ОД 2010. руске власти истражују рад сајентолошке групе, и њихових великих филијала у Москви и Санкт Петербургу.

Такође, познато је да сајентологија запошљава армију адвоката, што локалним, државним или централним владама често отежава истрагу и забрану „чудака“. Пред судовима у свету досад су лако добијали судске спорове доказујући да су религија.

Новости

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас