Шапић о одлуци Kривокапића: Амфилохије се окреће у гробу

Screenshot_58

Верујем да се покојни митрополит Амфилохије окреће у гробу, изјавио је данас за ТВ Пинк потпредседник Главног одбора Српске напредне странке (СНС) Александар Шапић, осврћући се на одлуку црногорског премијера Здравка Kривокапића да не присуствује устоличењу митрополита Јоаникија.

Шапић је оценио да је Kривокапић „дошао управо на крилима цркве“, а сада се, како каже, неће удостојити ни толико да се нађе тамо где ће на место човека који га је довео доћи друга особа из Српске православне цркве (СПЦ).

Додао је да му „много тешко пада цела ситуација са Црном Гором“ и има „утисак да се доле рађа једна посебна врста политике“.

Њу јасно репрезентује Демократска партија социјалиста (ДПС), указао је Шапић, који сматра да је то „једна екстремистичка, ултра антисрпска политика“.

Према његовом уверењу, људи који су данас на власти у Црној Гори, „или добар део њих“, очигледно нису дорасли позицији на којој су се нашли, и нису најспремије дочекали „пад“ ДПС и Мила Ђукановића.

„Шта нам носи сутра“, упитао је Шапић, који се само нада да неће доћи до сукоба, будући да је атмосфера већ превише наелектрисана.

„Народ је пуно очекивао од промена и та очекивања за сада нису испуњена, а доводе се у питање неке ствари које се до пре пар година нису доводиле у вези са СПЦ“, изјавио је Шапић и подсетио да већ годину дана није решен проблем имовине СПЦ, због којег су и кренули протести у Црној Гори.

„Апелујем на пријатеље и браћу у Црној Гори да покушамо да смиримо страсти, ово ће проћи, а да ми ближих нећемо имати. Најмање нам треба да руку диже брат на брата“, поручио је Шапић и нагласио да верује у патријарха и СПЦ која је „успевала да смири страсти и када је тензија достизала врхунац“.

Шапић: Добро је да имамо медије који другачије гледају, обе стране поприлично острашћене
Шапић је изјавио да раније није било толико опозиционих медија, али да су и једна и друга страна „поприлично острашћене“.

„Оволико опозиционих медија никада раније није било. Мислим да је то добро. Добро је да имамо медије који другачије гледају. Није добро да имамо острашћене медије, и једни и други су поприлично острашћени, али ево, имате прилику да се огласите“, рекао је Шапић за телевизију Пинк.

Међустраначки дијалог без присуства европарламентараца наставља се у четвртак 2. септембра, а према његовим речима „ту је доста ствари већ договорено“, а имплеметација договора требало би да крене већ од септембра.

„Ја се надам да ћемо ми ипак доћи до једног нормалног изборног процеса, да су и они који су бојкотовали изборе пре годину и по дана схватили да у ствари баш претерани ефекат то није донело и да ту увек грађани губе“, оценио је Шапић.

Извор: Данас 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас