Saradnja Srbije i Crne Gore: Novi Sad i Tivat otvaraju nova vrata kulture

Izvor: KCNS

U Svečanoj sali Gradske kuće u Novom Sadu održan je sastanak povodom ozvaničenja programske saradnje između opštine Tivat i Kulturnog centra Novog Sada. Sastanku su prisustvovali član Gradskog veća zadužen za kulturu Dalibor Rožić, načelnica Gradske uprave za kulturu Zorica Šijak, direktor Kulturnog centra Novog Sada Bojan Panaotović, zamenik predsednika opštine Tivat dr Andrija Petković i saradnica KCNS Miljana Kozarov.

–  Veliko nam je zadovoljstvo što je između naša dva grada potpisan sporazum koji predstavlja dobru osnovu u realizaciji zajedničkih programa. Imamo veliki potencijal da trasiramo put jednom takvom programu. Zbog toga su sa nama danas načelnica Gradske uprave za kulturu Zorica Šijak i direktor Kulturnog centra Novog Sada Bojan Panaotović. KCNS kao krovna ustanova kulture u Novom Sadu realizuje slične programe s brojnim gradovima iz Evrope, regiona i naše zemlje ‒ istakao je Dalibor Rožić.

Direktor KCNS Bojan Panaotović naglasio je da je Kulturnom centru čast da sarađuje s kulturnim delatnicima iz Crne Gore, naročito apostrofirajući saradnju s pregaocima na planu demokratskih promena u Crnoj Gori, poput predstavnika Bokeljškog foruma.

– Sledeći dobar obrazac saradnje između Srbije i Crne Gore, KCNS je ovih dana gost Herceg Novog, gde predstavlja manifestaciju „Antićevi dani“ koja se u našoj kući tradicionalno organizuje svake godine, ali i tribinski program Kulturnog centra koji broji milionske preglede na zvaničnom Jutjub kanalu. Upravo će naš dugogodišnji predavač msr Srđan Graovac održati večeras u Herceg Novog predavanje o Njegošu. Dakle, Kulturni centar Novog Sada je spreman na saradnju i podržava inicijativu da se u budućnosti realizuju zajednički programi – rekao je Panaotović.

Zamenik predsednika opštine Tivat Andrija Petković pokrenuo je inicijativu za ponovno obeležavanje „Dana Tivta“ u Novom Sadu, što prema njegovim rečima oseća kao moralnu obavezu, predloživši takođe da se organizuju i „Dani Novog Sada“ u gradu Tivtu. Programi će omogućiti dijalog najpre na planu kulture, ali i privrede i ekonomije.

– Tivat ima mogućnost da predstavi raznolik kulturno-umetnički program, od muzičkih koncerata, dramskih predstava do izuzetno popularnih maškara. Unapred se radujemo razmeni iskustava i budućoj saradnji – rekao je Petković.

Svoj dolazak u Tivat u okviru manifestacije „Dani Novog Sada“ najavio je i violinista Stefan Milenković, koji se danas sastao s potpredsednikom opštine Tivat dr Andrijom Petkovićem i direktorom KCNS Bojanom Panaotovićem.

Grad Novi Sad pružiće podršku Kulturnom centru Novog Sada kao najznačajnijoj kulturnoj ustanovi u planovima za realizaciju „Dana Tivta“ u Novom Sadu. Planirana saradnja uspostaviće se sa Centrom za kulturu opštine Tivat.

Izvor: borba.me

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас