Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/vidovdanrs/public_html/wp-content/plugins/easy-google-adsense/main.php on line 185

ШЕФ ВАГНЕРА: Украјина губи до 11.000 војника у Бахмуту, а спремају контраофанзиву

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
ukrajina

ГУБИЦИ украјинских трупа у подручју Артјомовска достижу 10-11.000 људи месечно, и то само погинулих, рекао је Јевгеније Пригожин, оснивач групе „Вагнер“.

Истовремено, Пригожин није изнео процене губитака у војној техници, истакавши да је у питању тајност података.

Оснивач „Вагнера“ је демантовао гласине о милионима јединица оружја које је, наводно, пронађено у рудницима Артјомовска и Соледара.

-То је легенда. Прво, сви рудници су минирани. Друго, у рудницима има огроман број просторија, а некада је тамо, заиста, била смештена велика количина оружја – можда чак и у предреволуционарном периоду. Али оно што се сада налази тамо су митраљези Максим, ТТ пиштољи који су неподесни за употребу, рекао је он.

Према речима Пригожина, украјинске трупе припремају контраофанзиву у подручју Артјомовска, надајући се да ће пресећи на два дела групу „Вагнер“.

-У области Артјомовска, планови Оружаних снага Украјине су извођење четири напада: два напада ће бити по боковима, а два – да се пресече наша група на два дела… Планирају, наравно, да пресеку групу и тиме би задатке које обављамо у Артјомовску свести на нулу, рекао је он.

Сада се, према његовим речима, јединице Вагнера налазе у непосредној близини градске управе Артјомовска. У ширем подручју града налази се око 50.000 украјинских војника, укључујући 12.000-20.000 у самом граду. Поред тога, Оружане снаге Украјине шаљу још 20.000 војника за ову контраофанзиву.

Он је жестоке борбе за Артјомовск објаснио чињеницом да је овај град у овој фази специјалне војне операције „место окупљања” и „место где се војске сударају”.

Извор: спутникпортал.рс

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Најновије

Запрати нас