СЕНЗАЦИЈА! У топ 50 студената Света ученик вероучитеља Милоша Јефтића!

Игор Јовановић на уручењу Светосавске награде у Влади Србије, у име свог вероучитеља Мирка Јефтића

Студент Игор Јовановић, кога је номиновао вероучитељ Архијерејског намесништва Пећиначког (Милош Јефтић) је ушао у топ 50 најбољих студената на Свету! И бори се за победу у конкуренцији свих светских средњошколаца, студената, мастер и докторанта – преко 3500 номинованих из 94 државе Света“ (по подацима организатора конкурса Варки фондација, УК).

Милош Јефтић и Игор Јовановић

Осим г. Јовановића, на такмичењу „Глобал студент“ вероучитељ Милош је био ментор („head teacher“) још два номинована студента из Републике Србије (наравно, из Пећиначког намесништва) од којих је, у шири избор, ушла и госпођица Емилија Бастајић, па је од два студента, којима је вероучитељ Јефтић био ментор изабран је г. Игор Јовановић. Игор је награђивани иноватор, уметник и спортиста; члан мисије ОЕБС, учесник на преко 120 пројеката у Европи и Свету), који се 2018. године прикључио, секцији са Веронауке вероучитеља Милоша, која је постала вероватно, најбољи неформални светски образовни центар.

„Дружина Змај у зелеленим чарапама“ је основана по благослову Епископа сремског Господина Василија, пре тачно једне деценије. И за време свог мученичког рада, упркос бројним опструкцијама и без  икакве помоћи (све је вероучитељ финансирано од своје плате – „минималца“), Дружина је освојила више стотина награда на 80 врста такмичења из преко 40 научних области! Несвакидашња занимљивост је и та, што од свега тога, никад ништа није споменуто у школама, у којима је радио вероучитељ Милош – чак ни највише Државно признање „Светосавска награда“ 2021. Министрства просвете, која је ове године, први пут додељена неком предавачу из црквене просвете!


Вероучитељ Милош није имао коментар на све то, а Игор, наш најбољи студент, вели: „Ово је највећи успех српске просвете, који је забележила наша Дружина „Змај у зеленим чарапама“, вероватно најбољи светски неформални едукативни центар! Част ми је што је је, од више вансеријских талената номинованих испред  Дружине, жири Варки фондације изабрао баш мене! Захваљујем се свом ментору, вероучитељу Јефтићу и Његовом Преосвештенству, Господину Василију! Позивам све заинтересоване да финансијски помогну наш рад наше Дружине – исплатиће се им се!“

За посетиоце сајта епархије Сремске достављам и екслузивну фотографију из Оренбурга, са Министром просвете Републике Црне Горе Весном Братић (са форума „Евроазија глобал 2021“ који се одржава под покровитељством Председника Русије Путина), на коме сам био представник Србије! 

И другу, са доделе највишег просветног признања „Светосавске награде“, коју сам, по жељи свог вероучитеља, преузео у Влади Србије! 

Игор Јовановић са Министарком просвете Црне Горе Весном Братић

 

Игор Јовановић на уручењу Светосавске награде у Влади Србије, у име свог вероучитеља Милоша Јефтића

Игор Јовановић и Милош Јефтић

Магазин Видовдан

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас