СЕРГЕЈ ЛАВРОВ ШОКИРАО СВЕТ! После његове изјаве више ништа неће бити исто

lavrov

Чланице НАТО-а де јуре учествују у украјинском сукобу, ова неодговорна политика повећава претњу од директне војне конфронтације нуклеарних држава, изјавио је министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров.

„Фактички, а заправо, де јуре, земље НАТО-а директно учествују у сукобу на страни Кијева. Ова неодговорна политика суштински повећава претњу директне конфронтације нуклеарних држава“, рекао је он на XI Међународном сусрету званичника, задужених за питања безбедности.

Дипломата је истакао да западне престонице добијају сигнале од Русије о недопустивости таквог сценарија, али те сигнале или игноришу или грубо искривљују у пропагандне сврхе.

Према његовим речима, ширење Северноатлантске алијансе на исток одраз је намера које су чиниле основу Хитлерове политике „drang nach Osten“ („Продор на исток”).

Он је истакао да су се праве намере манифестовале децембра 2021. године када су одбацили руске предлоге о правно обавезујућим безбедносним гаранцијама за Русију.

Председник Републике Српске Милорад Додик ће се као специјални гост обратити на безбедносном форуму у Русији. На седници учествују и представници Србије, директор БИА Александар Вулин и министар спољних послова Ивица Дачић, преноси Спутњик.

(Политика)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас