Сина Северине и Милана Поповића није крстио патријарх већ владика банатски Никанор 2014.

image_2021-09-23_112526

2013. године су медији писали како је познати бизнисмен и екс супруг Северине Вучковић, Милан Поповић одлучио да сина Александра крсти у Вршцу јер је Северина прекршила њихов договор о крштењу детета.

Њих двоје су се договорили да ће њихов син, који носи име Милановог оца, бити крштен у Православној цркви, као и да ће кад одрасте сам одабрати веру. Међутим, пошто је она прекршила тај договор, он је одлучио да Александра свакако крсти и у Православној цркви у Вршцу, и то први пут када његов син буде дошао у овај град. Иначе, њега је Северина обавестила, када је одлучила да крсти Александра у Kатоличкој цркви, али није од њега тражила ни дозволу нити га је питала да ли се слаже са њеном одлуком – тврди извор близак Поповићу, који додаје да је Милан водио сина на Kипар, где су посећивали православне верске објекте.

2014. Милан је коначно довео сина у Вршац где га је крстио владика банатски Никанор.

Садашњи српски патријарх Порфирије те 2014. године је тек изабран за митрополита Загребачко-љубљанског и није познавао Милана Поповића. У трон Митрополита загребачко-љубљанских устоличен је 13. јула 2014. године.

Магазин Видовдан

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас