Скај преписка тајног агента: „Да су нам измакли, па да нас ошегају”

Фото: Скриншот Јутјуб

Двојица држављана Колумбије дошла су у Црну Гору да убију некога из екипе “Гранд” – Зорана Лазовића, његовог сина Петра или власнике компаније “Бемаx” Ранка Убовића или Аца Мијајловића, закључује се током преписке са кавчанима

Двојица држављана Колумбије дошла су у Црну Гору да убију некога из екипе “Гранд” – Зорана Лазовића, његовог сина Петра или власнике компаније “Бемаx” Ранка Убовића и Аца Мијајловића.

То закључује млађи Лазовић, док у телефонској групи објашњава колегама и оптуженим криминалцима ко су страни држављани, одакле су дошли и ко их је послао…

Док га вођа кавачког клана Радоје Звицер убјеђује да их је прерано ухапсио и да је требало да пусти да види на кога ће кренути, ухапшени агент тврди другачије:

“Да су нам измакли, па да нас ошегају”, поручује Петар Лазовић.

Звицер му одговара: “Не би могли ништа урадити”.

Подгоричанин Горан Брајовић (28) и двојица држављана Колумбије – Александар Костана Касо Хосеа (46) и Каиседо Бандој Хуан Давид (32) ухапшени су у љето 2020. године и то дан након што је Звицер јавио полицајцима да су у државу “ушла два месара”.

ПРАВДАО СЕ ШЕФУ КЛАНА

Лазовић се правда Звицеру и колеги Љубу Миловићу да ће Колумбијце ако не проговоре за 12 сати, избацити из државе.

“Нога у гу*ицу”, пише он.

Вођа организоване криминалне групе кавачки клан поручује да морају проговорити, уз образложење: “То су јадови”.

Ипак, ухапшени Колумбијци нијесу “сарађивали” са полицијом док неформални шеф Одсјека за посебну оперативну подршку у Управи полиције, Петар Лазовић, није почео да их “обрађује”.

Он се колегама из клана и похвалио како ће тећи испитивање.

“Кеса мало, шума мало, река мало, глогов колац мало”, шаље поруку у групни чат Звицеру и Миловићу.

Преноси им и информације како “саслушавају” ухапшене и то након што их је полиција пустила, али и тражи од Миловића да пошаље извјесног Вука из њихове јединице са кључевима за лисице.

Екипу детаљно извјештава о току полицијске “обраде”, шаље фотографије мучења и податке о томе што причају током тортуре коју спроводи над њима ван службених просторија.

Након што је послао фотографију једног од Колумбијаца, Звицер му поручује да га “одере као вола”.

“Види циганштуру он је дошо да нас убија. Одери га као вола”, пише шеф кавчана полицајцу.

Потом се, порукама, ишчуђава како још нико од припадника организоване криминалне групе “шкаљарски клан” не зна да су им војници ухапшени.

“Чудно ми да нико од њих не зна да су дигнути, мора да Ристо спава”.

Иако тврди да “зна све” о намјерама Колумбијаца, тај Которанин пита двојицу полицајаца: “Знамо ли у који град су требали” и од Лазовића добија одговор да је у питању Подгорица.

“Да деру на нас у Штрафту. Ево видећеш да је то. Знамо. Подгорица. Рекао колумбос. И да је требао да их чека стан штек у ПГ”…

Звицер учи полицајца и како да открије ко је “пребацио” Колумбијце, закључивши да је то учинио онај у чијој кући су спавали.

Тада и подучава полицајца да информације које му је дао не помиње пред ухапшенима, да не открију да му је извор близак припаднику шкаљарског клана Митру Кнежевићу.

“Рпг је пребацио тај који је њих, али то им не помињи, јер ће овај знати коме је реко”, пише Звицер.

ЧЕТИРИ КАЦИГЕ ЗА ИЗВРШИОЦЕ
Тада се у разговор укључује одбјегли полицајац Љубо Миловић, који шефу клана и колеги преноси што му је, наводно, испричао шкаљарац Едмонд Мустафа:

“Јавио се Едмонд, каже четири кациге тамне су пребачене за ПГ у 5 јутрос. То је за те било сигурно. Моторима неђе да дођу и да рокају. Неђе су требали упасти и да их жртвују. Тако и Борн каже”, пише Миловић.

Пише им и да ће у Црну Гору ући још плаћених убица, али на регуларном граничном прелазу.

“Четири извршиоца. Возач и по пуцач. Послат неког од наших на прелаз да снима и пратњу им ударит. Да видимо ђе ће”, пише Миловић.

Лазовић их обавјештава да ће то одмах организовати.

Њих тројица тада, буквално спроводе истрагу умјесто тужилаца – у групи размјењују податке о томе ко је веза Колумбијцима, ко их је послао, преко ког криминалца из шкаљарског клана су стигли у Црну Гору, ко су мете…

“Мамицу им је*ем ако су З и Кату хтјели, јер не знам ко може друго”, поручује Лазовић.

Из порука које шаље јасно произилази да је под словом “З” његов отац Зоран Лазовић, чије фотографије из службених просторија такође дијели на чату… Старији Лазовић у то вријеме је помоћник директора Управе полиције за борбу против криминала.

Из комуникације коју у континуитету воде, произилази је да је Ката бивши главни специјални тужилац Миливоје Катнић, којег Петар Лазовић такође више пута помиње, па чак и када шефу клана организоване криминалне групе кавачки клан прича о наводно договореним казнама за поједине криминалце.

Брајовић и двојица држављана Колумбије, по званичним подацима полциије ухапшени су 2. августа 2020. године. Међутим, из преписке на Скају произилази да их је Лазовић ухапсио дан раније. Тог дана, он је у 9.45 сати изјутра, обавијестио Звицера и тада суспендованог колегу Љуба Миловића да је ту тројицу шкаљараца лишио слободе.

Он им се похвалио хапшењем Брајовића и Колумбијаца, које је иначе тражио у пограничном појасу са Босном и Херцеговином, након што га је на тај задатак послао шеф кавачког криминалног клана.

Након што су их пронашли и ухапсили, Лазовић шаље колегама из клана поруке – текстуалне и аудио, али и фотографије ухапшених, уз наводе да ништа не признају, да је Брајовић изјавио да су га странци стопирали и да о њима не зна ништа.

Брајовић и двојица држављана Колумбије у августу прошле године у подгоричком Вишем суду осуђени су на укупно осам година затвора због чланства у криминалној организацији која је формирана ради извршења неодређеног броја тешких кривичних дјела.

Брајовић и Каиседо Давид осуђени су на по двије и по године затворске казне, а Александар Костана шест мјесеци више.

Ту пресуду Апелациони суд укинуо је у фебруару и наложио поновно одлучивање…

Некадашњи тајни агент ухапшен је 18. јула 2022. године, а Специјално државно тужилаштво терети га да је као службеник Агенције за националну безбједност, привремено распоређен у полицијски СБПОКК, радио за мафију, умјесто против ње.

Они су почетком јануара подигли оптужницу против њега, одбјеглог полицајца Миловића, Радоја Звицера, Слободана Кашћелана, Радоја Живковића, Николе Спасојевића, Милана Вујотића, Душка Рогановића, Радована Мујовића, Радована Пантовића и Никше Перовића.

Према наводима оптужнице, та криминална организација формирана је у другој половини 2020. године и поред Црне Горе дјеловала је у Јужној Америци, Африци, Европи и Аустралији. Оптужени се терете за више тешких кривичних дјела, као што су тешка убиства, покушаји убистава, шверц дроге, оружја и цигарета, као и злоупотреба положаја.

Лазовић је обухваћен и у још неколико предмета СДТ-а, а сви се односе на организовану криминалну групу кавчани.

Током изношења одбране, негирао је извршење кривичних дјела, тврдећи да је чланове тог клана хапсио, а не с њима друговао.

Из Лазовићевог правног тима раније су саопштили да изложеност њиховог брањеника јавном мњењу и осуди траје континуирано више од годину.

Констатовали су да против њега не постоји ниједан доказ, осим порука са Скај ЕЦЦ апликације.

Извор: vijesti.me

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас