Скоро четвртина младих у Србији се суочава са депресијом и анксиозношћу

depresija

Скоро четвртина младих у Србији суочила се са депресијом и анксиозношћу, а половина се обраћа стручном лицу за неки вид психолошке подршке, показало је истраживање компаније Галеника.

Као периоде интензивне анксиозности млади су навели ситуације када треба да донесу важне животне одлуке, попут уписа на факултете а као још један од психолошких проблема исцрпљеност и проблеме са концентрацијом, поготово за време испитних рокова, које углавном решавају конзумацијом кафе или енергетских пића.

Истраживање је показало да четвртина младих сматра да води рачуна о свом здрављу, док је скоро дупло више њих навело да се труди да своје навике побољша.
Већина испитаника је у претходних годину дана променила животне навике – у том смислу испитаници истичу да се више крећу, да више воде рачуна о исхрани, да се чешће баве спортом или физичком активношћу као и да мање конзумирају алкохол.

Истраживање о животним навикама двадесетогодишњака спроведено је од јануара до фебруара на узорку од 600 испитаника из читаве Србије.

Бета

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас