Словенија: Возачи од данас не могу точити гориво на пумпама уколико претходно не покажу негативан тест, потврду да су вакцинсани, или потврду да су прележали коронавирус

image_2021-09-15_192924

У складу са пооштреним епидемиолошким мерама Владе Словеније, од данас возачи не могу на пумпама точити гориво уколико претходно не покажу потврду да су вакцинсани, да су имали ковид или тест да су негативни.

Већина дистрибутера, међу њима и љубљанска Петрола, с највећим бројем пумпи и скоро шездесепостотним тржишним уделом у трговини нафтних деривата, ригорозно примењују правила која је влада усвојила у суботу.

То значи да пумпу за пуњење горива активирају тек када возач документима докаже да је преболео ковид, да је вакцинисан или има негативан тест не старији од 48 сати, преноси Хина.

Од тога су изузети возачи у међународном саобраћају, који могу точити гориво без ограничења, осим што код плаћања морају носити маску.

Нове мере влада је донела због погоршане епидемиолошке ситуације, а није искључила ни увођење додатних рестрикција ако се број вакцинисаних брзо не повећа, и уколико број новозаражених и хоспитализираних настави да расте досадашњим темпом.

(Фонет)

НСПМ 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас