СНП „Избор је наш“ пружа подршку порталу ИН4С у кампањи ‘Поносни на своје српско’ пред попис у Црној Гори

СНП „Избор је наш“ подржава редакцију портала ИН4С у њиховој намјери да покрену кампању „Поносни на своје српско“ која ће се организовати поводом пописа становништва у Црној Гори.

Сјвесни смо протеклог тешког времена и великих искушења кроз које је пролазио српски народ и у којем су дијелови тог народа поклекли, али верујемо само поклекли. Богу се молимо да кампања „Поносни на своје српско“ љубављу пробуди у многим људима ону љепоту, радост и понос коју су имали њихови преци, како би се слободно на попису изјаснили ко су, који језик говоре и којој вјери припадају.

Такав чин битан је како за Србе у Црној Гори, тако и за цјелокупно Српство.

Због важности пописа, а самим тим и наведене кампање, у цјелости преносимо апел – текст редакције портала ИН4С поводом пописа у Црној Гори који ће се одржати од 1. до 15. новембра о.г:

(ПОНОСНИ НА СВОЈЕ СРПСКО) Зашто је важно да се на попису изјаснимо као Срби!

Драга браћо и сестре,

На предстојећем попису становништва од неизмјерно велике и историјске важности је да свој цјелокупни идентитет искажемо на једини могући исправан начин.

Рецимо јасно и недвосмислено да смо Срби, вјерници Српске православне цркве и народ који говори српским језиком.

Захваљујући систематичним и вјешто испланираним притисцима одређених центара моћи који трају безмало вјековима – од Римске курије, преко Беча и Пеште, па све до Лондона, као и њиховим избочинама у Загребу и Сарајеву, касније у Подгорици, Приштини – одакле су покретане фаланге за расрбљавање српског народа и његово обездржављење, предстојећи попис неће бити фестивал слободног демократског изјашњавања грађана Црне Горе, него грчевита борба за опстанак. Борба коју дугујемо нашим прецима. Борба коју никако не смијемо да изгубимо због наших потомака.

Не дозволимо да регионалне идеолошке уобразиље које су настале вјековном географском и културном изолацијом, а на којима инсистирају сви наши непријатељи – они који су нас, заправо, и распарчали у крви, и који покушавају и данас да раздробе наше идентитетско исходиште, не дозволимо да такве околности превагну над нашим темељом и оним због чега смо у ствари све вријеме наше историјског трајања и изложени таквим притисцима и страдањима.

Не дозволимо, народе побједничких и богуугодних крстоносних литија, да након пописа будемо сврстани у исту статистичку погачу са онима који су вас и испровоцирали да станете на браник наше свете Српске православне цркве – да будете исто што и непоменик Мило Ђукановић или расколник Мираш Дедеић.

Не дозволите да будете погонско гориво за идеолошко дивљање у идућих десет година неког тамо Ранка Кривокапића, Драгиње Вуксановић – Станковић, Новака Аџића и осталих слугу наших непријатеља.

Спријечимо сеирење оних који се трпају у један тор, а спрјечавају мобилизацију нашег националног духа и свијести.

Не смијемо допустити да они који, зарад ускостраначког ћара не смију јавно да изразе свој идентитет, сјутра правдају своје нејуначко држање податком да Срба, заправо, и нема баш у тој мјери у овој држави, те да су све неправде које су почињене над нама искључиво и ништа више него наша уобразиља.

Зар ћемо се одрећи Његоша, Црњанског, Андрића…

Нећемо и не смијемо!

Уважени читаоци нашег портала,

Наредних дана, шира јавност ће бити упозната са нашом кампањом која ће се одвијати под слоганом „Поносни на своје српско“.

Позивамо све – одговорне – српске националне субјекте да дају свој несебичан допринос, да забораве идеолошке, политичке и друге разлике и крену, кад већ нисмо сви заједно, онда свако за себе, у пописну кампању – једнаким жаром као и за вријеме избора.

Више смо него убијеђени да ћемо на такав начин дати допринос објективном изјашњавању грађана – ослобођеним од страха да ће изгубити права која се у нормалним системима подразумијевају.

Нека наша кампања „Поносни на своје српско“ буде на понос Србима, и да не буде на штету осталим народима који живе са нама!

Рецимо свима ко смо и што смо, јер ми заиста знамо ко смо!

Ми смо Срби. Ми смо вјерници Српске православне цркве. Ми говоримо српским језиком.

Извор: Редакција портала ИН4С

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас