СНП „Избор је наш“: Шмит долази да одстрани Додика

dane cankovic

02.06.2021. године.

Из СНП „Избор је наш“ оцењују да ново кршење међународног права по питању избора новог високог представника у БиХ, Кристијана Шмита, најављује могући завршетак рада ОХР-а, тела успостављеног Дејтонским споразумом, а које је у досадашњем раду све чинило да ослаби Српску и централизује БиХ.

Они сматрају да Шмит долази и са јаком политичком снагом коју му даје Запад и коју ће искористити за коришћење тзв. Бонских овлашћења (добијена од неформалне групе људи и немају легитимитет), те да ће она бити усмерена против Додика и Републике Српске.

„Долазак Шмита изазваће два процеса – централизацију БиХ и суштинско развлашћивање ентитета и супротан процес раздруживање ентитета (Бошњачко Хрватске Федерације и Републике Српске).

Можда ће судар та два процеса показати да је најбоље решење за БиХ враћање на изворни Анекс IV Дејтонског споразума.

У сваком случају, било би важно да установе Србије и Српске са Русијом ускладе став о доласку новог високог представника, па чак и о даљем раду ОХР-а у БиХ, и тај став храбро и чврсто да бране пред међународним организацијама, посебно а посебно у УН.“, закључио је Дане Чанковић, председник Покрета.

Извор: ИН4С

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас