СОЛЕДАР ЈЕ ПАО! ЕВО ШТА СЕ ДЕШАВА

Screenshot_2

Офанзивне акције које су се завршиле поразом украјинских снага и заузимањем Соледара извршиле су различите групе руске војске према јединственом плану, који је предвидео решавање пакета борбених задатака, саопштило је Министарство одбране Русије на Телеграм каналу.

„Што се тиче директног напада на делове Соледара, који су били под контролом украјинских снага, овај борбени задатак успешно је решен самопрегорним акцијама добровољаца из јуришних одреда ‘Вагнера’“, истиче се у саопштењу.

Министарство истиче да су борбени задаци укључивали блокаду граду са севера и југа, изолацију подручја борбених дејстава, спречавање пребацивања непријатељске резерве из околних подручја и онемогућивање изласка украјинских јединица из Соледара, као и ватрену подршку коју су офанзиви пружиле јуришни авиони и артиљерија.

Претходно је Министарство одбране Русије саопштило да је 12. јануара увече завршено ослобађање града Соледара који има важан значај за наставак успешних офанзивних дејстава.

Ослобађање Соледара омогућиће да се пресече директан пут снабдевања између Артјомовска и Северска, као и да се Артјомовск заузме са севера.

Извор: Спутњик

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас