Спасоје Томић: ПУНОЉЕТНИЦА

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Foto: Pixabay/ comrade_petruha

Читав дан сам се чудио што постављају заставе свуда по Цетињу. Зашто баш сада. И онда се сјетих, па она је мученица постала пунољетна, напунила је 18 годиница, закорачила у свијет одраслих. Ех, давно ли бјеше та 2004 када је тата Ранко направио, нашварао, нажврљао и под нос Милу потурио.

Ево ти нова застава Мило рече му Ранко, хвала ти Ранко рече му Мило и нареди да сви гласачи од тада морају да је својатају као да је ту минимум од Туђемилске битке.

И Бога ми, без много роптања је прихватише, једино су се побунили Беба Џаковић Бог да јој душу прости а Мишко Вуковић је према незваничним информацијама и плакао, добро после је и он прихватио због онога малога синовца што глуми градоначелника Подгорице. А пунољетница, наша такорећи овогодишња слављеница је хералдички врло неисправна, орао јој златни, златни орао је одлика држава ( читај Русије) које су некада биле царевине.

Е ту ствар почиње да се ломи, како то жути орао а ЦГ никада није била царевина, није ваљда да се вежу за Немањиће, тешко, Шћепан Мали се јесте представљао као руски цар али хммм небитно. Не вјерујем ма колико да Ранко Кривокапић осјећао блискост са Италијом да се враћао у доба римског царства и тамо тражио какве працрногорце, мада када је издата књига “ Црногорски језик од АРТИКУЛАЦИЈЕ говора до данашњих дана“ више ме ништа не може изненадити.

Него, овако на крају да резимирам, изненадило ме то што нико од великих патриЈота се није сјетио да прослави велику матуру, пунољетство толико пута пољубљене, на бандерама окачене, по улицама бачене, наопако окренуте, око глутеуса завезане, никад од већине становништва прихваћене заставе? Не вјерујем да су намјерно, пресјекао их је темељни, онако темељно, па су нашавши се у великој нужди почели да је каче гдје стигну. Но нека, рођендан ће проћи, качење ће престати, до тада ће мислити како да спријече попис, неуспјешно наравно, јер точак историје неумољиво меље све оне који су ову несрећну земљу довели до тога да буде несрећна.

Биће боље, не брините, брзо ће се ЦГ вратити у потпуности себи.

Спасоје Томић

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Најновије

Запрати нас