Специјална мисија Британаца: Милијарда за промену „ДНК“ руске омладине (ВИДЕО)

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
mladi lideri
Успостављање веза са руском омладином — тако се данас у Лондону зове рад на формирању новог поколења младих лидера — по западним стандардима. Програми који су направљени да промене ДНК младих Руса биће финансирани са 1,2 милиона британских фунти, а имају прокламовани циљ „да се превлада раскол између Русије и Запада“.

Тврди се да су настали као одговор на кризу у Украјини, а носе, између осталог, и називе „Ширење руско-западне мреже младих професионалаца“ или „Васпитање новог поколења лидера“.

Нико није објаснио зашто би Лондон (а и многе друге западне земље) плаћао васпитавање новог поколења руских лидера, али ако би се ствар назвала правим именом, дакле — врбовање младих људи за рад на остваривању циљева страних земаља у Русији, све би било, ако не јасније, онда бар логичније. А објаснило би и учешће Министарства иностраних послова Немачке, норвешке и финске владе, као и америчке, такозване „Руске фондације“ која се у Русији сматра непожељном, који су суфинансијери пројекта.
„У Русији постоје 654 невладине организације које примају новац из иностранства. То је цела мрежа широм Руске Федерације, укључујући све њене регионе. Они су добили више од милијарду долара. Од тога је две трећине стигло кроз дипломатске канцеларије. НВО су организације које се баве домаћим политичким активностима. Зар наше друштво не би требало да зна ко и за шта добија новац?“, запитао се својевремено Владимир Путин.
Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Најновије

Запрати нас