СРБИЈА НЕМА ЗБОГ УЖАСА НА ВРАЧАРУ, А ОВА ЗЕМЉА ПРЕДЊАЧИ ПО БРОЈУ УБИСТВА У ШКОЛАМА: Број ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ је СТРАШАН

Фото: Скриншот Јутјуб

Крвави напади су посебно узели маха у протекле две деценије и у њима су животе изгубиле стотине ученика, наставника и другог особља

Вест о крвавом пиру ученика (14) у београдској Основној школи „Владислав Рибникар“ на Врачару, преплавила је готово све светске медије који непрестано извештавају о томе.

Међутим, земља која се највише суочава са нападима на образовне установе је Америка.

Крвави напади у САД су посебно узели маха у протекле две деценије и у њима су животе изгубиле стотине ученика, наставника и другог особља.

На листи најкрвавијих пуцњава у образовним установама у САД-у свакако се налази масакр који је 16-годишњак починио 21. марта 2005. године у средњој школи у граду Ред Лејк у Минесоти. Младић је прво убио свог деду и његовог његоватеља у кући, а онда је отишао у школу и убио пет ученика, наставника и домара, па починио самоубиство.

Сеунг-Хуи Цхо убио је 32 особе, укључујући студенте и чланове факултета Виргиниа Тецх-а, у два одвојена напада, починивши тако најсмртоноснију пуцњаву у једној образовној установи у модерној историји САД-а.

Бивши студент Оне Л. Гох убио је седам особа на Оикос Универзитету 2. априла 2012. године и то је био најсмртоноснији оружани напад у историји Оакланда.

Још једна пуцњава која је потресла америчку и светску јавност догодила се 14. децембра 2012. године и Неwтону у Конектикату. Адам Ланза (20) убио је своју мајку пре него што се одвезао у основну школу “Сандy Хоок“. Потом је убио још 26 људи, укључујући 20 ученика. Ланза се касније убио.

Еллиот Родгер је 13. маја 2014. године убио шест особа и ранио 14 у близини кампуса Универзитета у Калифорнији, а и он је потом извршио самоубиство.

Пет месеци касније је 15-годишњи Јаyлен Фрyберг убио петеро ученика у школској кантини средње школе Марyсвилле Пилцхуцк у Вашингтону. Нападач се потом убио.

У Росебургу у Орегону је 1. октобра 2015. године је 26-годишњи студент Цхристопхер Харпер-Мерцер убио осам студената и једног наставника у кампусу Умпqуа Цоммунитy Цоллегеа, а девет их је ранио. Била је то најсмртоноснија пуцњава у модерној историји Орегона. И он се на крају убио.

Најмање 17 људи је убијено, а више је рањено и у пуцњави која се 14. фебруара 2018. године догодила у средњој школи у Паркланду на Флориди. Напад је полуаутоматском пушком извео 19-годишњи Николас Црус. Нападач је накнадно ухапшен и осуђен.

Три месеца касније је 17-годишњи Димитрос Пагоуртзис убио десет особа у средњој школи у граду Санта Фе у Тексасу.

Петнаестогодишњи студент Етхан Црумблеy полуаутоматским пиштољем убио је четири особе, укључујући учитеља у школи у Оксфорду у Мичигену. Тај напад се догодио 30. новембра 2021. године, пише Ал Џазира.

Међу најкрвавијим нападима био је и онај којег је 18-годишњи Салвадор Рамос починио 24. маја прошле године у граду Увалдеу у Тексасу. Рамос је убио 19 студената и два наставника, а полиција је убила њега.

Црна серија крвавих напада у образовним установама у САД-у у марту ове године нападом у основној школи у Нашвиллу. Тешко наоружана жена је убила троје деце и три одрасле особе, а нападачица је убијена током размене ватре с полицијом.

Одри Хејл (28) која је у хришћанској приватној школи у Нешвилу убила шест особа имала је детаљну мапу те установе.

Извор: Еспресо, Курир

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас