СРБИЈА СПРЕМНА И ЗА НАЈГОРИ СЦЕНАРИО! Наша војска никад јача!

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Војска СРБ

Грађани не треба да брину за безбедност земље. Врховни командант и председник Србије Александар Вучић најавио је да ће улагања у војску имати приоритет у наредном периоду, а Војска Србије већ је опремљена и модернизована више него што је икада у историји била!

Србија је прошле године уговорила набавке наоружања и војне опреме у вредности од једне милијарде и 318 милиона долара! Тај износ је већи од сумарне вредности свих набавки од децембра 2016, када је покренут процес модернизације Војске Србије (ВС).

Kако подсећа специјализовани портал ‘Балканска безбедносна мрежа’, само прошле године потписано је 287 појединачних уговора са 31 земљом. Од Русије су наручена четири борбена хеликоптера ‘ми-35М’, три транспортна ‘ми-17В-5’, две батерије система противваздушне одбране ‘панцир-С1М’, системи за противелектронска дејства и борбу против дронова…

– Прошле године уговорене су куповине радара из Француске, система ГМ 400, ГМ 200 и ГМ 60 за систем ваздушног осматрања и јављања и за јединице противваздушне одбране. Од Ербаса је наручено десет вишенаменских хеликоптера Х145М за ВС као додатак за раније набављених пет летелица на основу уговора из децембра 2016, којим је и започео циклус модернизације – истиче војни аналитичар Александар Радић.

Председник Србије Александар Вучић најавио је, истовремено, и повећање плате војницима од чак 25 одсто.

– Ми имамо одличну опрему, али нам фале људи. Хоћемо да промовишемо униформу, да људи у целој земљи виде наше сјајне војнике. Мислим да ће ово повећање плата бити пресудан ‘скок’. Знам да се ником у региону не допада јачање наше војске, али мене за то није брига. Ја њима нисам дужан да полажем рачуне, само нашем народу. Ево, и Kурти за ‘војску Kосова’ издваја 130 милиона. Нема проблема, наш војни буџет је милијарду и по – поручио је Вучић.

ИЗВОР intermagazin

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Најновије

Запрати нас