Srpski hodočasnici zarobljeni na aerodromu u Izraelu usred stravičnog napada Hamasa

Foto: Printskrin Instagram/192_rs

Grupa od 55 hodočasnika iz Srbije nalazi se na aerodromu u Izraelu koji je od juče u novom ratu sa Palestinom.

Palestinske snage izvele su sinoć napad na aerodrom, a  fotografija objavljena na Instagram stranici 192_rs zabeležila je baš taj trenutak užasa. Žrtve sukoba između ove dve države posle 24 časa broje se u stotinama.

Inače, ovo je samo jedna od grupa iz Srbije koja se u trenutku novog napada Hamasa na Izrael našla tamo.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 192.RS (@192_rs)

Podsetimo, vladika Arsenije je ranio obavestio da su svi srpski hodočasnici dobro i da su na putu ka aerodromu. Let su imali rezervisan za 22 časa, ali on je otkazan.

– Izraelu boravi više grupa hodočasnika iz Srbije. Naša grupa krenula je iz Niša 1. oktobra, jedan deo grupe treba danas da se vrati u Srbiju, a drugi da nastavi pokloničko putovanje na Sinaj u Egipat u manastir Svete Katarine – rekao je vladika Arsenije.

Jutros je iz Pojasa Gaze prema Izraelu ispaljeno više desetaka raketa. Odgovornost za napad je preuzela islamistička grupa Hamas, koja je juče rano ujutru izvršila masovni napad na Izrael. Izraelski premijer Benjamin Netanjahu je rekao da je njegova zemlja u ratu. Izrael je odgovorio napadom na Gazu. Stotine je mrtvih i hiljade ranjenih s obe strane.

– Hamas želi da nas sve ubije. To je neprijatelj koji ubija decu i majke u njihovim domovima, u njihovim krevetima, neprijatelj koji otima starce, decu i mlade žene, koji kolje i masakrira naše građane, uključujući i decu, koja su samo izašla da uživaju u prazniku – naveo je Netanijahu.

Izvor: Republika/Novosti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас