Српски националиста: Једва чекам заједничке велике протесте нас и грађанера

Screenshot_14

Има та грађанерска заблуда о некаквим великим протестима јер су у томе успели у Слобино време. Они ту праве фаталну грешку из више разлога.

Најпре, зато што би Слоба још владао да су га само они рушили. Слоба је рушен уз помоћ агенција изван наше земље, а последњу фазу одрадили су националисти, а не грађанери. Грађанери су преузели власт. Тај бизарни спој националиста, тј. Срба и Југословена у Београду догодио се због бројних фактора. Због пада морала након безмало деценије ратовања, тешког живота и санкција, наивности из жеље за неким нормалнијим животом и да не набрајам, али најважније – то је био један народ. Макар су тако мислили националисти, Срби…

За разлику од тог времена, ми данас иза себе немамо деценију ратовања, немамо санкције и тако даље, али имамо ту јасну поделу између Срба и антисрба. Само је један начин да се то споји у једно – у директном сукобу. Другачије се саставити неће, као што се саставило у Слобино време јер се ми мрзимо из дна душе и мрзећемо се све више док не решимо то једном заувек. Тако то иде.

Када би се догодио тај неки велики протест који предводе или у чијим су редовима грађанери и када би претио да уради исто што и петог октобра, догодио би се сукоб. Не сукоб тих антисрба са СНС члановима. Нешто мислим да би тих чланова било најмање. Већ сукоб Срба и антисрба. Србин, био он у СНС-у, СПС-у, ПОКС-у или тотално аполитичан, једноставно не може те сподобе да гледа и слуша, а да им дозволи да узму власт, нема теорије. Тих Срба је неупоредиво више, а склони су кавги и за разлику од грађанера не осећају се као жена у телу мушкарца, па би једва дочекали да се свима њима НА?ЕБУ МАЈКЕ МИЛОСТНЕ за све ружно што су о Србији рекли, цртали, писали, певали… Значи, не би дошли да бране Вучића, не би дошли због политике и евроинтеграција, једноставно, дошли би да им са уживањем изломе све кости.

И зато, да сам ја грађанер, последње што бих желео то је да се стварно догоди неки велики протест јер оно што милиција бије није ништа. Они бију на команду, а ови би тукли из срца и душе.

Пошто нисам грађанер, немам ништа против великих протеста, демонстрација, чега год… Штавише, једва бих дочекао.

Н.П.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас