Српски пројекат из руског града Шуја добио награду

viber_image_2021-11-07_19-56-05-716
Сваке године потписује се уговор између Основне школе број 11. и Основне школе „Бубањски хероји"у Нишу о развијању образовних веза између наших школа. Направљено је више заједничких едукативних филмова, одржавани су разговори ученика преко Скајпа, припремане су заједничке изложбе.

 

Последњих дана октобра у Уљановску је завршен пети јубиларни Сверуски социјално-патриотски форум «Васпитање грађанина”

У оквиру Форума сумирани су резултати Сверуског такмичења друштвено активних образовних технологија.

Jелена Родионова, чланица Јавне коморе Руске Федерације, директорка АНО АСТИК-а, напоменула је: „Сваке године такмичење показује да у нашој земљи постоји огроман број професионалних васпитача. Они не само да дају нашој деци солидно познавање школског програма, већ користе и нестандардне методе и приступе у емитовању материјала. Ви сте прави хероји који изводите свакодневни подвиг!“

На основу резултата оцењивања, жири је утврдио 162 конкурсна рада која су примљена за учешће у редовном финалу Конкурса. Међу ауторима радова је и наставник историје, руководилац школског Руско-српског клуба основне школе број 11. из града Шуjе,  Александар Муравјев.

Говорећи у финалу такмичења, он је рекао: „Од септембра 2018. године у основној школи број 11. у Шуји ради Руско-српски клуб. Наше активности су усмерене на неговање код деце  осећаја пријатељства и међусобног разумевања према сродном српском народу кроз неформалну комуникацију и креативне акције у оквиру школског пројекта „Русија-Србија: комуницирање и дружење“. Развој пројекта није ограничен временским оквирима и усмерен је у даљу будућност. У пројекту „Русија-Србија: комуницирање и дружење“ учествују и основне школе из Србије: „Бубањски хероји“ из Ниша, „Милосав Стиковић”, „Вељко Дугошевић“, „Дринка Павловић” и „Траjко Перић“.

Сваке године потписује се уговор између Основне школе број 11. и Основне школе „Бубањски хероји“у Нишу о развијању образовних веза између наших школа. Направљено је више заједничких едукативних филмова, одржавани су разговори ученика преко Скајпа, припремане су заједничке изложбе.

Александар Муравјов

У организовању заједничких догађаја у великој мери нам помаже међународни центар „Руско-балкански дијалог“ на челу са Јевгенијем  Осенковим. Добили смо велику подршку од Српског ресурсног центра Белгородског државног технолошког универзитета „В.Г. Шухов“.

Образовни пројекат руско-српског пријатељства, који је представио наставник историjе Александар Муравјов из Русиjе у номинацији Међународног дечијег клуба, одликован  је дипломом за најбољи рад и награђен пехаром.     

Александар  Муравјев је рекао да је ово оцена не само рада клуба, већ уопште активности и целокупног школског педагошког колектива.

Ово је велики успех и признање за моју школу у којој радим. Наш дугогодишњи рад је коначно процењен као успешан, на овај начин, и ја сам пресрећан. Много тога смо заједнички урадили у корелацији предмета историја, веронаука, српски језик, географија, музичко и ликовно, настављамо даље, каже Ђорђе Бојанић проф. историје.

Приредила Српска историја

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас