Стефан је слеп од 2. године али је завршио факултет sa 9,76, одбранио мастер, запослио се и завршава докторске студије

Printskrin: D.K.

Да нема циљева који се не могу остварити и жеља које се не могу испунити, уколико се потрудите и дате све од себе, најбоље показује млади правник из Ниша Стефан Стефановић (28).

Стефану су, због тумора оба ока ампутирана када је имао само две године, тако да није упамтио шта значи видети, али му то није била препрека да заврши Правни факултет и то са просеком 9,76. Претходно је са свим петицама завршио гимназију “Светозар Марковић” у Нишу, путујући свакодневно од родног села Шарлинца до школе 40 километара.

Као дипломирани правник добио је пре пет година посао у Канцеларији за младе у Нишу, а уз посао завршава докторске студије. Овај изузетан младић говори неколико страних језика, активан је и у спорту, посебно у голбалу.Ових дана, као председник Спортстог удружења “Голбал Наис”, има пуно посла око организације европског турнира који ће у петак, суботу и недељу бити организован у хали “Мика Антић”.

Према Стефановим речима то је први турнир европског ранга који се организује у Србији, а заједно га организују “Голбал Наис” и Европска асоцијасија глобал клубова.

– Играће екипе из Финске, Холандије, Немачке, Грчке и Србије. Биће то празник голбала. Наша жеља је да што већи број људи дође у халу, погледа уживо како голбал изгледа и подржи наш тим на домаћем терену. Голбал је параолимпијски спорт за слепе и слабовиде у коме се такимичари надмећу у постизању голова звучном лоптом – истакао је Стевановић.

Завршио факултет са 9, 76 и говори неколико језика

Овај изузетан младић објашњава како има пуно посла и у Канцеларији за младе, али доста времена издваја и за докторске студије и тренинге голбала. Међутим, ништа од тога му не пада тешко, већ ужива када има испуњен дан.

– Човек се осећа корисно када уради нешто што је лепо и што даје резултате. То вас онда гура напред и даје вам снагу да будете успешнији и бољи, да оно што погрешите ове године, исправите наредне – рекао је саговорник Телеграфа.

На питање како је успео да да постигне тако добре резултате у школи, на факултету и на послу, и да се већ годинама упоредо бави најразличитијим активностима, Стефан каже да је по његовом мишљењу кључно то што је имао “добру базу и добар темељ” у породици у којој је одрастао.

– Када усвојите неке вредности у детињству, некако вас оне обележавају цео живот. Мислим да сам имао срећу што сам васпитаван на један начин који је ван свих примера који се сада могу да пронађу на сајтовима и у уџбеницима. Моји родитељи су ме васпитавали онако како су они мислили да треба. Мислим да је ту у кључ данашњих проблема које ми имамо као друштво и то треба исправити – прича Стевановић.

Извор: Телеграф

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас