Свједоци смо бесрамног напада извјесне жене чије је занимање “Жена Владе Дивца” на Епископа Фотија

Fotije
Свједоци смо бесрамног напада извјесне жене чије је занимање “Жена Владе Дивца” на Христовог пастира Епископа Фотија. У тим ријечима мржње и агресије видјели смо колико је духовна, али и колико је учење извјесног индијског гуруа утицало на њу. Гдје је та смиреност о којој прича? Гдје је та љубав и мир? На тв екрану могли смо да видимо само хистерију и прелест.

Чињеница је да је она из једног малог мјеста отишла да живи у Америку и да је то све утицало на њу, али да носи вјеру у Христа о којој прича не би се тако понашала ни ти би се тако представљала. Својим ставовима изреченим у директном тв преносу враћа нас на причу Јована Стерије Поповића о покондирености за коју Стерија тврди да је много више од уображености и ароганције и да су такви људи опасни по околину.

Причајући о неким вриједностима на тв екрану, ми би могли да је упитамо: “ А коју је то вриједност одредио и видио тај “Холивуд” у коме живите и о коме причате?”, наравно нећемо је питати.

“Посрнула жена Владе Дивца” се очито намеће као покретач неког новог правца у Хришћанству, неке нове псеудо религије затирући сва учења светих Отаца лажно се позивајући на имена Патријарха Павла и Митрополита Амфилохија. Својим ставовима руши сва учења светог Владике Николаја, Старца Пајсија, Аве Јустина, Владике Данила Крстића, Светог Кипријна, па и Митрополита Амфилохија у чијим дјелима можемо јасно да видимо како су по том питању одређени и како је одређена наша Црква.

Дотична “Жена Владе Дивца”, разграђује цјелокупну црквену јерархију јер она наводно признаје само Патријарха Павла.

Морамо напоменути да је њено посрнуће почело са издајом Косова од стране њеног супруга у Олимпијском комитету Србије, када је Косову признао статус државе и тада побјегао у Америку. Прати савјест над Косовом са Мохађијем је испод части јер Светиње и Сам Бог нису поткупљиве.

И за крај, ко је Владика Фотије? Можда нисте чули за Владику Фотија јер је по природи јако тих али је гласан пред Богом и пред Црквом. Кога год питате за њега рећи ће вам да је он монах а не Владика . Тај добри пастир Цркве је после “олује” са штапом у руци, неколико младих монаха и монахиња камен по камен обнављао светиње српске Крајине, Лике и Далмације.

Борио се за сваког човјека да се врати или да остане на своме огњишту. У тој мисији пред Бога је ставио и свој живот. Данас у својој пастирској служби у Бијељини налази се на трону рођеног ујака Николе Тесле, епископа Николаја Мандића, гдје са својим братом Патријархом Порфиријем ради више него ико на српском јединству са друге стране Дрине. Бесребреник Владика Фотије, високог моралног кредибилитета спада у ред најпоштованијих владика Српске Цркве. Ријечи које сте за њега изговорили сигурно се нису дотакли његовог срца јер у њему има истинске љубави, и сигурно би Вас од срца примио на разговор да Вас увјери у коликој сте заблуди. Поштујемо чињеницу да водите фондацију која је годинама помагала Србију и хвала Вам, али не смијемо остати нијеми ни данас када то чините мислимо са добром намјером, али духом у погрешном правцу. Праштајте за сваку ријеч која Вас је опекла, није злонамјерно, јер како рече апостол- Ако подносите карање, Бог поступа са вама као са синовима. Јер који је то син кога отац не кара? (Јевр. 12;78).

Аутор текста: Стефан Гајић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас