Тадић: Драгане, Драгане, што се не јављаш?

Boris Tadic

Борис Тадић, председник Социјалдемократске странке и некадашњи председник Србије на друштвеној мрежи Икс одговорио је бившем страначком колеги и сараднику Драгану Ђиласу на опаске које је овај изнео о њему.

Наиме, председник Странке слободе и правде изјавио је да ако неко сретне Бориса Тадића да му каже да се он не бави њим, да му жели срећу на изборима и да пређе цензус, као и да му је жао да гледа како је од човека какав је некад био довео себе до нивоа странке од 1% у којој осим њега нико није остао. Тадић није остао равнодушан, а његов одговор упућен Драгану Ћиласу преносимо у целости:

„Пошто ми се јавно обратио јавно ћу му и одговорити.

Није никакве потребе, Драгане било да ми се обраћаш преко медија на ову тему и да цинично поручујеш шта да ми каже неко “ако ме сретне”.

Све што сам изнео о твом односу према СДС-у и мени током преговора ми је лично пренео Мики Алексић. И позвао сам те, баш зато да те не бих оптуживао спрам тога што ми је он пренео, већ да бих од тебе чуо шта је истина иза које ти стојиш лично. Медјутим, ниси се јавио.

Врло је занимљиво да тада ниси хтео да се јавиш, чак ни јавно да одговориш, да би тек сада одговорио, усред кампање и након неколико недеља (???) Неко би рекао стратешка одлука у сврху манипулације опозиционим гласачима, а не искрена реакција.

Дакле, овим си оптужио носиоца своје листе да је лажов који је спречио сабирање опозиционих гласова. И ок, то решите међу собом. А мени си могао као човек да одговориш на позив, а не као политичар у кампањи да ми пишеш саркастична писма.

Поред тога, лицемерно је да нашој листи желиш срећу на изборима, а да истовремено вређаш, говорећи да су “НИКО” све људе који су у СДС и боре се најснажније против ове власти. СДС представљају велики борци и много великих имена опозиционе борбе и својих професија. Овакво ниподаштавање опозиционе странке свакако служи само Вучићу, а никако твојој декларативној забринутости за опозиционе гласове.

Да, некада си био један од мојих најближих сарадника и други човек наше тада заједничке странке. Ни ја одавно не препознајем тог човека са којим сам заједно радио на изградњи боље Србије, али ваљда промена власти мења и неке људе. Како год, увек ћу сматрати да оно у шта су се претворили наши мећусобни односи су можда и наш највећи неуспех. Било да сам ја тебе раније погрешно проценио или ти мене након те 2012…Или и једно и друго.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас