Тадић о табору „Србија против насиља“: Под окриљем пароле о јединству опозиције заправо се радило о уништавању опозиционих странака

tadic

Председник СДС Борис Тадић изнео је низ оптужби на рачун коалиције „Србија против насиља“

 

 

Упркос томе што смо и данас јавно позвани да се изјаснимо и што смо јавно то још јутрос и урадили, Мирослав Алексић испред листе “Србија против насиља” нас је обавестио да за СДС ипак нема места на тој листи. Шокирани смо наведеним разлогом да смо прекасно одговорили!

Наиме, СДС је прихватила минимум услова још пре више недеља одмах на почетку преговора, када смо уосталом и постигли договор, а данас смо то само и јавно поновили, јер је Алексић и данас јавно рекао да се чека одговор СДС-а.

Посебно смо шокирани чињеницом да се испоставило да су преговори са Алексићем заправо били преговори о поткупљивању наших функционера посланичким местима да пређу у његову странку, а не стварно преговори о учешћу СДС-а на листи “Србија против насиља”.

Изражавамо жаљење због тога што је пропуштена још једна шанса за стварном заједничком борбом и јер се поново под окриљем пароле о јединству опозиције заправо радило о уништавању опозиционих странака.

Алексић је више пута мењао услове и након што је договор постигнут. Не желећи да дискредитујемо ову листу нисмо то хтели јавно да износимо, јер уцене пред којима смо се нашли свакако нису борба против насиља, већ супротно. Међутим, више не постоји разлог да ћутимо.

И зато ћемо изнети све детаље преговора који су резултирали преузимањем функционера СДСа током преговора, недемократским уценама и на крају бесмисленим изговорима. Грађани имају право да знају пуну истину.

У околностима у којима је сваки проценат битан, немамо никакво разумевање за стављање личних интереса изнад општих. Били смо уверени да је Алексићу циљ јачање опозиције, а не изградња сопствене странке закулисним нападањем других опозиционих странака.

Ток и епилог преговора нас је разуверио да ова листа заиста заступа вредности и циљеве иза којих смо били спремни да станемо. СДС надаље не носи ни трунку одговорности за епилог оваквих одлука листе “Србија против насиља”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас