Тајана Потерјахин: Крај једног Динка – ФФНС студенти позивају грађане на јединство у борби против екстремизма

Фото: Принтскрин/Јутјуб/канал9твнс

Кад су екстремистичке левичарске групе блокирале Филозофски факултет у Београду, њихово дивљање оправдавало се поштовањем АуТоНоМиЈе факултета, а сад кад студенти блокирају сопствени, Филозофски факултет у Новом Саду, угрожавају му АуТоНоМиЈу?

Разлика између ових блокада има неколико:

1) сам разлог : док су левичари блокирали цео факултет формално: зато што нису били способни да у 10 рокова скупе 48 поена, новосадски студенти дигли су глас против појединаца који крше закон: уместо њих то је требало да ураде тужилаштво и министарство просвете.

2) Филозофски факултет у Новом Саду блокирали су СТУДЕНТИ. У београдским блокадама проценат студената који учествују био је заправо миноран. Остало су били бивши студенти, њихови другари, анархисти итд.

3) Студентски парламент има легитимитет. На ФФ у Београду екстремна левица покушавала је да из године у годину успостави некакав ПЛЕНУМ.

4) Блокаде против подстицања мржње у Новом Саду су НЕНАСИЛНЕ. С друге стране, блокаде ФФ у Београду биле су изразито насилне: малтретирани су и професори који се усуде да држе наставу, и студенти који се противе блокади.

Дакле, калимеровски је и бесмислено хватати наше непријатеље у недоследностима, јер су лажи и манипулације њихов занат.

Много је корисније отети им оружје па их тим истим понизити и поразити. То сада раде, само далеко интелигентније и без насилништа, ови паметни  и родољубиви млади људи у Новом Саду.

Сваки грађанин Србије, не само Србин, који не жели да живи у усташији ДУЖАН је да их подржи.

Динко, одлази.

Или још лепше:

Марш.

Извор: Фејсбук/Тајана Потерјахин

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас