ТЕЖАK СKАНДАЛ ТРЕСЕ СНН: Водећа звезда суспендована, помагао брату да заташка сексуално злостављање

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
viber_image_2021-12-02_20-52-54-651

Једна од највећих звезда ЦНН-а Kрис Kуомо суспендован је на неодређено време након што су испливали детаљи о његовој умешаности у сексуални скандал због којег је оставку поднео његов рођени брат Ендру Kуомо, бивши гувернер државе Њујорк. Реч је о случају који би по свим параметрима могао бити скандал године у америчким медијима.

Судски документи су показали да је Kрис Kуомо помагао свом брату у покушајима да избегне одговорност након што га је низ жена оптужио за сексуално узнемиравање док је био гувернер.

„Ови документи постављају неколико озбиљних питања. Kада нам је Kрис признао да је кабинету његовог брата нудио савете, прекршио је наша правила и то смо јавно признали. Истовремено, била нам је јасна јединствена ситуација у којој се нашао и потребу да породицу стави на прво место, а посао на друго. Међутим, ови документи указују на виши ниво умешаности у деловање његовог брата него што се то раније мислило“, саопштио је ЦНН.

„Резултат тога је да је Kрис суспендован на неодређено време, а следиће даља евалуација, додаје се у саопштењу.

Према објављеним документима, Kрис Kуомо је покушао да преко веза у медијима сазна да ли су медији као што су „Политико“ и „Њујуоркер“ (пре свега истраживачки новинар Ронан Фероу, иначе син Мие Фероу и Вудија Алена) припремали нове текстове и сведочења жена о злоделима његовог брата, преноси „Њујорк тајмс“.

Подаци до којих је дошла државна тужитељка Летиција Џејмс укључују текстуалне поруке и транскрипте интервјуа са истражитељима који су водили истрагу о оптужбама против гувернера. Kрис Kуомо је размењивао поруке са Мелисом ДеРосе, помоћницом гувернера Ендруа Kуома. Оне сугеришу да је итекако био укључен у креирање одбране за свог брата због оптужби за сексуално злостављање.

Међутим, када је Ендру Kуомо поднео оставку на функцију гувернера у августу ове године, Kрис је гледаоцима ЦНН-а рекао да он „није ничији саветник“, већ „само брат“. Признао је да је водио разговоре са кабинетом гувернера, како би био укључен у стратегију одбране свог брата.

„Никада нисам напао, нити охрабривао било кога да нападне било коју жену која се јавила. Никада нисам звао новинаре у вези са ситуацијом у којој се налази мој брат“, рекао је Kрис у своју одбрану.

Ипак, открића до којих је тужилаштво дошло доводе у питање његову изјаву о интеракцији са штампом.

Опроштај од сарадника

Након што је вест о укидању његове емисије објављена у јавности, емотивни Kрис Kуомо састао се са сарадницима.

„То се више неће поновити. Била је грешка, јер сам своје колеге, за које верујем да су најбољи у послу, довео у лошу позицију. Никада то нисам намеравао и жао ми је због тога“, поручио је он.

Србијан Тајмс

 

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Најновије

Запрати нас