The Wall Street Journal: Бајден својом зеленом агендом разара Америку

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
wall street journal

* „У Европи су цене енергије пет пута порасле за последњих годину дана, Владимир Путин то користи и окреће ситуацију у корист Русије. Енергија је извор америчке стратешке моћи, а постоји ризик да ће је Вашингтон разменити за климатске снове“

__________________________________________________________________

ЕНЕРГЕТСКА криза допринела је да Русија себи обезбедила додатну полугу на светској сцени, док Сједињене Државе ризикују да изгубе своју стратешку моћ, наводи се у редакцијском уводнику утицајног The Wall Street Journal.

У тексту се наводи да Сједињене Државе још нису у потпуности осетиле утицај енергетске кризе и указује:

„У Европи су цене енергије пет пута порасле за последњих годину дана, а Владимир Путин окреће ситуацију у корист Русије. Енергија је извор америчке стратешке моћи, а постоји ризик да ће је Вашингтон разаменити за климатске снове“.

У уводнику се истиче да је енергетски систем, чији је циљ уклањање фосилних горива, повећао зависност Европе од природног гаса чији главни испоручилац је Русија. И додаје:

„Потешкоће са којима се суочавају амерички пријатељи у Европи осећају се још снажније у контексту енергетске политике администрације Бајдена који је отказао изградњу гасовода Кејстон из Канаде и увео мораторијума на закуп федералних земљишта за развој нафтних и гасних поља.

– Снабдевање енергијом кључни је фактор у глобалној равнотежи снага. Русија и Кина то знају, а опседнутост Бајденове администрације нереалним климатским циљевима на рачун енергетске безбедности прети да подрије америчку економију и глобалне интересе“.

Факти

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Најновије

Запрати нас