Тиодоровић: Мени неко да виче да сам Менгеле?

Tiodorovic

Имају право да мисле другачије, да се не са мном, да изразе незадовољство, али немају никакво право да ми дођу под стан, да ми угрожавају породицу и комшије“, каже професор Тиодоровић.

Професор Бранислав Тиодоровић, после протеста и увреда антиваксера који су му дошли под прозор стана у Нишу, каже да је забринут за безбедност своје породице, али да не одустаје од својих стручних ставова јер му је на првом месту заштита живота становништва.

„Не могу да верујем да има и таквих људи међу нама. Мени неко да виче да сам Менгеле, нациста, усташа! И мени и Предрагу Кону. И то ко виче – чисти фашисти! Имају право да мисле другачије, да се не са мном, да изразе незадовољство, али немају никакво право да ми дођу под стан, да ми угрожавају породицу и комшије“, каже професор Тиодоровић.

Он додаје да је било 50-60 антиваксера под његовим прозором. Он је изненађен, како каже, да у његовом народу постоје такви људи.

„Ни у највећим демонстрацијама никад нико није долазио некоме пред стан. Није ми свеједно, пре свега због породице, али нисам звао полицију. Апсолутно не мењам своје ставове јер не размишљам искључиво о себи, већ о народу и о животу људи. Па видите колико је и данас људи преминуло од ковида. Па то су безосећајне особе. Ковид пропуснице имају најшири приступ у Европи – од тога да ако нећеш да се вакцинишеш имаш могућност да понудиш негативан тест или потврду да си боловао, па чак и да имаш антитела. И шта хоће?! Све је то у склопу предизборне активности одређених милитантних група“, наглашава професор Тиодоровић и додаје да га посебно погађа што је баш он био међу првима, када се мало смиривала епидемија, који је предлагао да треба опет да раде и позоришта и биоскопи, музичке свечаност, да би народ изашао из стресне ситуације.

Професор Тиодоровић понавља да морамо да прекинемо ланац заражавња.

„Остајем при ставу да би најбоље било увести ковид пропуснице 24 сата дневно за све осим за маркете, апотеке и пумпе, да бисмо сачували животе, много људи умире од ковида“, каже др Тиодоровић.

Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас