ТОЛИМИР: О патриотизму причају они који се генералу стављали кесу на главу!

Фото: Скриншот Јутјуб

Данас ми о патриотизму причају они који су мог стрица, једног од најчаснијих официра, отели, продали и изручили са кесом на глави –
почиње интервју за „Аферу“ Станко Толимир, синовац чувеног генерала Толимира, једног од најближих сарадника Ратка Младића.

Да ли само у том контексту гледате на такозвану државотворну опозицију?

-То је лични аспект, али не смемо заборавити да они који се данас бусају у груди српством, јесу као власт, а ту мислим на ДСС, изручили на стотине хероја, јунака, а ослободили Аљбина Куртија, браћу Мазреку који су се хвалили силовањем и убиствима малолетних српских девојчица и још на стотине таквих терориста крвавих руку. Они, а и њихови саборци су сви били или део власти или близу ње и ту су показали колико „воле“ Србију, наносећи јој немерљиву штету.

Јел одговор на све веће нападе на Србију у покрету за државу?

-Пошто сам и потпредседник народног покрета Динара Дрина Дунав, ми смо међу првима подржали ту иницијативу председника Вучића и сматрамо веома значајним да се окупе све снаге којима је Србија и добробит свих њених грађана на првом месту. Очигледно је да нападе трпимо и са лева и са десна и од споља и ту је неопходна саборност. Истовремено, мислим да је то и прилика да се проветри ситуација, да тако кажем, на нашој страни и да се одстране поједини канцерогени елементи пре него што поједу здраво ткиво.

Кад смо код канцерогених елемената, да ли и колику одговорност што и лажно десне и лажно леве снаге расту видите у СНС-у?

-Пре неки дан сам у шали рекао да ћу писати турском председнику Ердогану да нам врати све аге, бегове, зулумћаре, дахије, а да увезе од нас пола СНС директора и да би се Турска у року од пар недеља суочила са комплетним крахом. Шалу на страну, сигуран сам да је оваквих проблема свестан и сам председник Вучић и круг му изузетно способних сарадника, где морам истаћи господина Вучевића због резултата како у Новом Саду, тако и у министарству одбране, али и да је дефинитивно потребно прићи ближе народу и суочити се са оним елементима који су помислили да су изнад народа.

Каква је ситуација у Новом Саду на политичком плану?

-Као мањински коалициони партнер СНС-а, нас из народног покрета ДДД свакако интересује да се зауставе и лажни еколози и наводни левичари, али и доказани и проказани десничари који би сада у том руху да поентирају. Ту пре свега мислим на чланове ПОКС-а, иза којих су остале афере, унесрећени људи, нестали милиони и срамоте, док су трабуњали о монархији. Јасно је да су идеје и начела ДДД препознате у народу и да смо доминантна снага у Новом Саду међу национално свесним бирачима, којих није мало. Ми наша уверења, то чврсто и постојано дрво заливамо годинама, а какви ће бити плодови и хоће ли грађани уживати у њима, показаће наредни избори.

Извор: nedeljnikafera.net

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас