Удбашке методе Млађана Ђорђевића

Mladjan Djordjevic

Поводом инсинуација које је у јавности изнео Млађан Ђорђевић, некадашњи саветник за Косово и Метохију председника Србије Бориса Тадића, а данас челник покрета под називом „Ослобођење”, да лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић утиче на уређивање дневног листа „Политика”, желим зарад истине, као вршилац дужности главног и одговорног уредника дневног листа „Политика”, да кажем да је реч о најобичнијој лажи.

Наиме, на веб-сајту листа „Политика” данас је пренета вест агенције Бета, тачније саопштење покрета „Ослобођење” у којем Ђорђевић износи наводне разлоге због којих су отказани сусрети председника Србије Александра Вучића с амбасадорима НР Кине и Руске Федерације.

Лист „Политика” је отворен, како за ставове власти, тако и за ставове опозиције, што објављивање ове вести и потврђује, мада је њен садржај био крајње дискутабилан.

Ипак, Млађан Ђорђевић се након тога послужио класичном удбашком методом – захвалио је јавно (на „Твитеру”) Ивици Дачићу што је ова вест објављена на сајту „Политике”, желећи тако ваљда да и Дачића и „Политику” увуче у свој политички игроказ, који траје већ десетак дана.

Од његовог наводног повратка из Москве и разговора с неименованим руским званичницима, Ђорђевић протура тезу да је лидер СПС-а упознат с плановима за смену председника Србије Александра Вучића, али будући да је покрет „Ослобођење” минорна политичка организација, чини се да ове његове тезе нису у јавности добиле одјек какав је очекивао. Сада је отишао корак даље, покушавајући да жељени публицитет добије износећи лаж да Ивица Дачић има утицај на уређивање листа „Политика”.

Овај Ђорђевићев иступ највећу штету нанео је заправо опозицији, јер падају у воду оптужбе да њени ставови нису у довољној мери заступљени у „Политици”, али постаје јасно да нема неистине, била она чак и овако јефтина, која неће бити изговорена зарад прикупљања политичких поена.

Морам да констатујем да ће, мада изборна кампања још није почела, Ђорђевић сигурно остати испод цензуса уколико настави да се користи оваквом врстом политичког мешетарења.

Марко Албуновић,

в. д. главног и одговорног уредника дневног листа „Политика”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас