Ухапшен Фикрет Абдић Бабо, ћерка негира?

Fikret Abdic

САРАЈЕВО – Припадници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) ухапсили су Фикрета Абдића, актуелног начелника Велике Кладуше.

Фикрет Абдић познатији као Бабо ухапшен је синоћ на основу Интерполове црвене потернице, која је расписана на захтев званичног Загреба.

Абдић је, како преносе медији у БиХ, приведен у Регионалну канцеларију СИПА у Бањалуци, јавља Танјуг.

А из Лабуристичке странке су саопштили да је Абдић ухапшен на његов 82. рођендан.

Хапшење су снимили чланови његове породице.

Абдић и његов син терете се за склапање фиктивних уговора о зајму и споразума о преносу права власништва, а укупна почињена штета, према оптужници, износи готово два милиона куна.

Абдићева ћерка негира да је њен отац ухапшен

ВЕЛИКА КЛАДУША – Ћерка начелника Општине Велика Кладуша Фикрета Абдића, Елвира Абдић-Јеленовић, негирала је данас да је њен отац ухапшен по Интерполовој потерници.

„Абдић није отишао ни у Сарајеву ни у Бањалуку, како су најављивали службеници”, он је „овога јутра дошао на посао”, рекла је Елвира у видео поруци објављеној на интернет страници Лабуристичке странке.

Она је објаснила да је њен отац одбио да буде приведен без присуства адвоката.

„Он је рекао да неће ићи без свог адвоката, да га могу везати и одвести на силу, међутим истина је да ми не знамо о чему се ради…”, рекла је Абдићева ћерка.

Рекла је и да је током синоћње акције помислила да се ради о шали, с обзиром на то да су, како је рекла, прослављали очев рођендан.

Медији у БиХ пренели су данас да је Фикрет Абдић, познатији као Бабо, ухапшен по потерници Интерпола, која је расписана на захтев Загреба, а која га терети за злоупотребу службеног положаја и овлашћења.

Политика

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас