Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/vidovdanrs/public_html/wp-content/plugins/easy-google-adsense/main.php on line 185

Универзитет наложио женама да не зову полицију због мигранта сексуалног преступника јер је расистички

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Фото: Скриншот Јутјуб

Универзитет у Берлину рекао је женама које више пута узнемирава мушкарац-мигрант сексуални преступник да не зову полицију јер се то може сматрати расистичким.

Осумњичени је недељама сексуално узнемиравао студенткиње у кампусу на берлинском Слободном универзитету, али левичарски општи студентски комитет (АСтА) их је позвао да не упозоравају власти.

Лист Моргенпост известио је о мејлу који је група послала студентима у којој се наводи да жене треба да буду опрезне да не изгледају расистички и да доводе сексуалне преступнике у опасност.

„Желели бисмо да истакнемо да су полицијске акције за особе погођене расизмом генерално повезане са повећаним ризиком од доживљавања полицијског насиља“, наводи се у мејлу и додаје да већина полицајаца „није довољно обучена да се носи са психолошки изузетним ситуацијама“.

„Стога такви ангажмани често ’ескалирају непотребном употребом силе’“, додаје се у саопштењу.

Моргенпост је известио да је у мејлу универзитета наведено да је „овде очигледно мања забринутост за потенцијалну жртву него за починиоца“.

Уместо да зову полицију, у писму се каже да студенти треба да се обрате служби безбедности универзитета или социјално-психијатријској служби.

„Међутим, ови други могу ухапсити појединца само уз њихов пристанак и стога је бескористан предлог“, преноси Ремикс Њуз.

„Упркос интервенцији, чини се да се сексуални преступник опире било каквим покушајима да промени своје понашање. Очигледно је било најмање једног разговора између ученика и наводног сексуалног преступника, али он није показао спремност да престане да узнемирава жене“.

Берлинска полиција је одговорила на причу позивајући жене да их позову ако се не осећају безбедно.

„Свако ко је у опасности или је погођен злочином или постане свестан ванредне ситуације других не би требало да дозволи да га било шта или било ко спречи да делује. Позовите нас – позовите 110! Ту смо за вас“, твитовала је полицијска управа.

Такво понашање није ништа ново у Немачкој, која је у последњој деценији прихватила милионе миграната, од којих су већина младићи, са Блиског истока и северне Африке.

Након масовног злостављања жена у Келну од стране мушкараца миграната у новогодишњој ноћи 2015, локална феминистичка група је неславно одговорила посетом градском центру за мигранте и дељењем цвећа тражиоцима азила.

Берлин је такође захватио талас немира 31. децембра прошле године, иако су медији ван самог града једва покривали ту причу.

Александар Митић / Васељенска

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Најновије

Запрати нас