УСАИД ће финансирати маргинализоване заједнице у Србији

УСАИД
Америчка агенција за међународни развој (УСАИД) објавила је конкурс за програме за подршку маргинализованих група у Србији. Са документом се упознао портал „РТ“.

„У оквиру овог рада, Америчка агенција за међународни развој у Србији настојаће да подржи низ иницијатива чији је циљ промовисање правде и ширење могућности одређених заједница у Србији чија су права угрожена (млади, жене, особе са инвалидитетом, ЛГБТ особе, мањине)“, наводи се у опису програма.

Ради се о осигуравању запошљавања маргинализованих група кроз развој њихове радне снаге и побољшање изгледа за индивидуално предузетништво. Према речима представника УСАИД-а, такве акције ће обезбедити „инклузиван и одржив“ развој Србије.

Осим тога, како се наводи у документу, представници УСАИД-а требало би да теже партнерству са народом, владиним институцијама и организацијама цивилног друштва у земљи.

Укупан износ финансирања износиће 6 милиона долара, док је за појединачне иницијативе планирано да се издвоји од 500 хиљада до 2 милиона долара „у зависности од расположивости средстава“.

Раније је објављено да УСАИД планира да издвоји до 13,5 милиона долара за „борбу против корупције и неквалитетних услуга државних структура“ самопроглашеног Косова.

Спутњик 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас