Утече к’о биза с’пазаришта: Ђукановић побјегао са Цетиња

Milo Djukanovic

Мило Ђукановић је побјегао са Цетиња, сазнаје портал ИН4С. Утече к’о биза с’пазаришта, како је једне прилике казао покојни Момир Булатовић

Ђукановић данима већ најдиректније подстрекава на сукобе, мобилише следбеднике храбрећи их да ударе на Устав, државне институције Црне Горе и политичке противнике који су га поразили на изборима одржаним прошле године, али од јутрос ни трага ни гласа од актуелног шефа државе.

Синоћ је стигао на Цетиње, да потпали фитиљ сукоба у дубоко подијељеној држави, и да још једном поручи да од устоличења неће бити ништа.

Од јутрос, како смо већ раније писали, од Ђукановића ни трага ни гласа, а најновија информација говори, да је након синоћњег опасног перформанса јутрос у журби напустио Цетиње.

Подсјетимо, поред криминалних афера којима јавност свједочи више од три деценије, јучерашњи поступак Ђукановића представља још један у низу директан удар на Устав.

Наиме, у Кривичном закон, члану 372 који дефинише кривично дјело „удруживање ради противуставне дјелатности“ јасно стоји:

(1) Ко ствара групу или друго удружење лица ради вршења кривичних дјела из чл. 357 до 363 чл. 365 до 367 овог законика, казниће се казном прописаном за дјело за чије вршење је удружење организовано.
(2) Казном из става 1 овог члана казниће се и ко се са другим договори да изврши неко од дјела наведених у ставу 1 овог члана, а може се и блаже казнити.
(3) Ко постане припадник неког удружења из става 1 овог члана, казниће се затвором од шест мјесеци до пет година.
(4) Учинилац дјела из става 1 овог члана који откривањем удружења или на други начин спријечи извршење кривичних дјела предвиђених у ставу 1 овог члана,
казниће се затвором до три године, а може се и ослободити од казне.
(5) Припадник удружења из става 3 овог члана који открије удружење прије него што је у његовом саставу или за њега учинио неко кривично дјело предвиђено у ставу 1 овог члана, казниће се затвором до једне године, а може се и ослободити од казне.

Извор: ин4с 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас