Уздизање крста изнад Милешеве

viber_image_2021-10-25_19-26-05-597

На оближњем стеновитом узвишењу, ускоро ће бити постављено хришћанско знамење, видљиво издалека, захваљујући, пре свих, ангажовању Хеликоптерске јединице МУП-а Србије

Пријепоље – Манастир Милешева, велика лавра Светог Саве и Белог анђела осамстогодишњег трајања, добија још једно знамење. На Титеровцу, оближњем стеновитом узвишењу, ускоро ће бити постављен велики крст, видљив издалека, захваљујући, пре свих, ангажовању Хеликоптерске јединице МУП-а Србије на тешко приступачном терену.

Тим поводом, како саопштава Епархија милешевска, епископ Атанасије је дочекао припаднике ове јединице, коју је прошле године одликовао Орденом Белог анђела трећег степена.  Присутни су били и чланови Одбора за постављање крста на брду Титеровац, да би заједнички сагледали услове за овај подухват и сачинили план акције.

– Након договора епископ Атанасије је похвалио труд припадника Хеликоптерске јединице и чланова Одбора за подизање крста јер су се потрудили да дају свој допринос овом значајном и сложеном послу. Због неповољних временских услова није се могло приступити завршним припремама за постављање Часног крста када је било у почетку планирано, те су сви изразили наду да су се стекли повољни услови да крст засија на припремљеном постољу на Титеровцу. На духовну радост и укрепљење свих добронамерних људи милешевског краја, али и целокупне Епархије милешевске и поклоника задужбине светог краља Владислава – наводи се на сајту те епархије.

Иначе, на врху Титеровац (950 метара надморске висине) већ годинама се вијори српска тробојка, а ускоро ће ту бити и велики крст, као украс Милешеве и пријепољског краја.

Епархија милешевска/Политика

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас