Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/vidovdanrs/public_html/wp-content/plugins/easy-google-adsense/main.php on line 185

Василиј Небензја загрмео: „Потрудићемо се да никада у будућности са територије Украјине не дође претња…“

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Фото: Скриншот Јутјуб

Руски стални представник при УН Василиј Небензја на састанку Савета безбедности те организације коментарисао је захтеве Кијева за решење сукоба.

„Потрудићемо се да никада у будућности са територије Украјине не дође претња ни Русији, ни њеним савезницима, ни руској култури, ни руском језику. Никада више неће бити величања Хитлерових саучесника који су побили стотине хиљада Јевреја, Руса, Пољака и Украјинаца“, рекао је дипломата.

Према његовим речима, план поравнања који је предложио украјински председник Володимир Зеленски је неостварив.

„Такозвана ’формула Зеленског‘ је једноставно исмевање концепта мировног плана“, нагласио је Небензија.

Почетком новембра Зеленски је најавио формулу од десет тачака. Међу његовим предлозима: обезбеђење радијационе и нуклеарне безбедности, прехрамбена и енергетска безбедност, ослобађање свих затвореника, обнављање територијалног интегритета, „повлачење руских трупа“ и прекид непријатељстава, „повратак правде“, сузбијање екоцида, спречавање ескалације, фиксирање завршетка непријатељстава.

Како је приметио министар спољних послова Сергеј Лавров, Русија не намерава ни са ким да разговара на основу „формуле мира“, очигледно је да сам Кијев није спреман за дијалог.

Дипломата је додао да Москва није одустала од идеје о дипломатском решењу сукоба.

Прошле године Зеленски је потписао указ о немогућности преговора са актуелним руским руководством.

Владимир Путин је више пута наглашавао да је Русија спремна за преговоре, јер настоји да не заврти замајац украјинског сукоба, већ да га оконча. Међутим, западне земље стално говоре о потреби настављања непријатељстава, напумпавајући Украјину оружјем и обучавајући украјинске борце на својој територији.

Како је напоменуто у Кремљу, Зеленски зна да се непријатељства по жељи могу окончати следећег дана.

Од 24. фебруара у Украјини се одвија специјална војна операција. Владимир Путин је то назвао крајњим циљем ослобођења Донбаса и стварања услова који гарантују безбедност Русије.

Извор: happytv.rs

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Најновије

Запрати нас