ВЕШТАЧЕЊЕ ТЕЛЕФОНА ПОТВРДИЛО – КОСТА МЕСЕЦ ДАНА ПЛАНИРАО МАСАКР: Ево шта је претраживао на интернету

Фото: Скриншот

ДЕЧАК Коста К. (13) који је пре два дана у Основној школи „Владислав Рибникар“ убио осам својих вршњака и чувара школе Драгана Влаховића, а ранио седам особа до детаља је испланирао стравично убиство, али и како да избегне затвор, показало је вештачење његовог телефона.

Како је утврђено, дечак је планирао масовно убиство месец дана, а оно што је прегледом његовог телефона утврђено леди крв у жилама – свесно је починио убиство својих вршњака и чувара школе јер је непосредно пред злочин на интернету претраживао Кривични законик Србије како би истражио да ли деца могу кривично да одговарају.

Претрага која леди крв у жилама

– На основу његове претраге се закључује да је организовао напад у школи сада јер је знао да му је остало мало више од 2 месеца до 14. рођендана и да му је толико времена остало од кривичне неодговорности уколико почини злочин – наводи извор упознат са случајем.

Такође, како је утврђено, вече пред масовно убиство гледао је амерички блокбастер о масакру у једној школи у Америци. Неколико сати касније он је извршио стравични злочин.

Како је након трагедије изјавио Веселин Милић, начелник Управе Града Београда поручио је да је ово огромна људска трагедија. Он је нагласио да цео злочин припреман месец дана.

– Настрадало је осам ученика школе, седам девојчица и један дечак – навео је он и додао да је цео злочин припремамнмесец дана.

– Ово је месец дана планирано за извршење. К.К. је у дужем времену то планирао, мотив није саопштио. Ватрено оружје узео је из очевог стана и донео са четири молотовљева коктела – рекао је.

Планирао убиство месец дана

Милић је на конференцији показао и списак који су нашли у стану дечака убице. На њему су исписана имена ученика које је планирао да убије. Осим тога, имао је и прецизан план школе, са исцртаним улазом и излазом.

Све до сада утврђено у истрази незапамћене трагедије показује да је Коста К. свесно и плански убио своје вршњаке и чувара школе.

Није био под дејством алкохола, нити психоактивних супстанци, а оно што додатно буди језу јесте да се на испитивању у полицији поред тога што није показао трунку кајања због учињеног злодела, понашао бахато док је причао о жртвама.

Хиљаде грађана широм Србије синоћ је одало почаст убијеној деци и чувару школе. Свеће су палили у Београду, Новом Саду, Ваљеву, Ужицу, преноси Информер.

Извор: Новости.рс

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас