“Ви бисте да се врати ДПС!” Одакле, кад никад није ни отишао!

Screenshot_57

Фејсбук мим страница Стари Либерал из Црне Горе, објавила је пост у коме сумира утиске од годишњице Литија у Црној Гори и потоњих августовских избора. Пост преносимо у целости:

“ВИ БИСТЕ ДА СЕ ВРАТИ ДПС!”

Одакле да се врати, из вјечности? ДПС није никад отишао, неће поћ’ ни кад умре Мило и сви који су га икад гласали; шта више, осигурали смо да док је Црне Горе биће и ДПС-а. Неће се увијек звати ДПС, некад ће бит’ (опет) са тробојком, некад са крстом око врата, некад са црвеном краватом, али никад суштински ни више ни мање од ДПС-а.

Могли би рећ’ да су зато криви Дританга и Kриви, њихова приватна влада 12 мајмуна која је обесмислила демократске изборе, али је зато макар показала потпуни недостатак компетенције и моралног интегритета. Могли би рећ’ и да је крива црква која их је предложила, да су криви ДФ и СНП који су је послушали и ставили Kривог на листу, па да су криве све остале партије које су их подржале у парламенту, медији коју су нас напујдавали да је све топ …

Али, како волите да га цитирате последњих дана (мада никад за оно што је причао, нпр. за Мила и неовисну ЦГ раније), ево и ја да употребим Амфилохијев цитат: “није црква ни Митрополит ни Патријарх но народ!” ;е тако није ДПС ни Мило, ни Момо, ни Свето, ни Она са Шеширима, но овај народ, always has been.

Већина, она због које нам је тај ИQ који (((није))) мјеродаван 85 и са тенденцијом пада, није никад хтјела да нам у ствари свима буде боље, да Црна Гора буде боље мјесто за живот, но да они буду ти који се о ЦГ окориштавају, ти због којих је ова земља пакао. Kао да има какве разлике је ли преко везе запослио жену неко ко се презива Јелушић или неко ко се презива Милачић, је ли на 5 столица у водовод запослио 15 (((радника))) ДПС или 5 Демократе + 5 ДФ + 5 УРА – а треба им по 5 мјесеци мајстора да пошаљу, јер нису ни преко везе умјели запослит’ некога ко умије да ради и који нам заправо треба.

Па сад се мислиш ти, како то Стаери нисам ја доносиоц одлука но Kриви/Дританга/Мило/Плагипи*ка/Овај/Онај – јес, али су сви они доносиоци одлука јер сте ви тако тражили, чак и онда када нисте тражили. Не нужно ни те конкретне људе, но тај систем владања.

Ако има ишта по чему је Црна Гора посебна, у чему предњачи над свима на континенту, то је ово подаништво, ова бескрајна жеља ка идолопоклонству. Нисте се ви ВРАТИЛИ ВЈЕРИ И ЦРКВИ, ви сте се вратили КУЛТУ ЛИЧНОСТИ ВЛАДИКЕ онда кад је владика постао моћан. Пет пара ви и/или ваши очеви, мајке, бабе и ђедови нисте давали за Амфилохија и његово устоличење, за устоличење Данила Дајковића прије њега, за капелу и њено рушење, пљували сте на земљу кад попа видите јер је Партија била моћна, јер је Маршал био моћан, јер је Слобо био моћан, кад је мало по мало митрополит опет постао моћан ето вас да се клањате и љубите руке и гузице – Бог вам је данас, кад су вам га пуна уста, на последњем мјесту, баш као што вам је на последњем мјесту био комунизам и револуција кад сте причали да вам је Бог на последњем мјесту, ви сте једнодимензионални људи и умјете да поштујете само моћ, разлика је само у томе како је перципирате.

Брано Мићиновић је као најљигавији јадо убио човјека неспособног да се брани, на носилима, људи га по Црној Гори тетовирају по себи, поштује се сваки дилер дроге који има пара, они који не поштују њега, поштују неког из супарничког клана или идеологије; херој ђенерал Youngboy што је погубљивао ратне заробљенике неспособне да се бране (јеси ли им мога што јуначе?); Аркане, до јуче сте ратног профитера Даку Давидовића „највећи ктитор СПЦ“. Немојте мислит’ да су ови прије нас били бољи. Oно кад мислите да је црква уживала највише поштовања заправо је период у коме је култ личности био најјачи, кад је једна фамилија приватизовала цркву и тиме је унизила колико је игђе могла. Довољно је прочитат што кажу страни путописци о вјери тог народа, нпр. Павле Ровински (и сам руски православац), који је примјетио да се не зна је ли сујевјернији народ или свештенство му, ал’ да то нема везе са хришћанством што су ова племена практиковала. Његош продавао манастире странцима, поставио рођеног брата за предсједника сената и дао му монопол на трговину, умро од полно преносивих болести = тражите да се канонизује за свеца, дотле ваша заслијепљеност иде. Добро је писао, то вама сигурно пуно значи, великим читатељима.

Ни овај попис није толико битан да вам одмах кажем, јер ви можете на један да сте сви Срби, на други да сте сви Црногорци, на трећи да вас је пола Срба пола Црногораца – нацију као и вјеру продајете за вечеру, па не некад ни за вечеру но за перцепцију вечере јер МОРАЛИ СТЕ.

‘Ало, пола нације ти нестане преко ноћи без испаљеног метка, и онда још смислиш комплексашку причу како сте ви (((најбољи))) СрБи, Спартанци брале, а кад се пендрек појави „ОПЕРИСАН САМ, АЛОУ!“ Са друге стране, кад ви држите пендрек, кад вас је више, кад осјетите да сте јачи, тад нисте оперисани, а тукли бисте и да јесте док се не поклизате на пјену што вам капа из чељусти. Иначе сте велики вјерници, хришћани! Немате додуше ниједну хришћанску вриједност али кажете да сте вјерници, поједете маса за славу.

Не односи се ово, наравно, на све вас, али се односи скоро на све вас, и на скоро све ваше претке. Ух, кад сам већ ту да се дотакнем предака. Ми смо ти, вели чувено племе, мене ти је ђед био војвода. Је ли? Питај овога принца Николу Петровића што су му преци били, ако ти умије одговорит’ пошто српски не зна. Питај Ивана Црнојевића (што смо му кости држали у трезор банке, лол), како му је син наследник примио ислам и претворио Црну Гору у турски санџа. Ако су вам то прва и последња ДИНАСТИЈА, чему се ви остали мини-митомани надате?

За крај бих завршио са нашим новим богом и његовим пророцима, света Европска унија и амбасаде, ал’ не било које амбасаде; добро нам желе само амбасаде земаља које су нас неколико пута бомбардовале (и које то и даље раде другима по свијету ал’ сад нам је ок јер смо ми са њима), лоше су ове које нису и њих не слушамо јер смо суверени.

СРЕЋНА ВАМ ПОБЈЕДА, и докле неко испред цркве не изађе да каже да нам није добро ја ћу да вјерујем да је добро!

Извор: Стари Либерал 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас