(ВИДЕО) Повређени Драгиша Влашковић: „Псовали ми мајку и оца, рекли ми, убићемо те, заклаћемо те, ја сам само ћут’о и трес’о сам се“

viber_image_2021-09-23_18-29-44-304

„Ничим изазвано, нити смо ми ишли на блокаде, ишли смо да зарадимо неки динар, не радиш нигде“, казао је Драгиша Влашковић из Ибарског Kолашина из болничког кревета у Kосовској Митровици.

Он је један од тројице повређених Срба у селу Kопиловићи у општини Зубин Поток, када су, према њиховом сведочењу, на њих данас пре подне насрнули припадници Специјалне косовске полиције.

Село се налази на узвишењу изнад магистралног пута који је затворен у делу Брњака, који већ четврти дан блокирају Срби, протестујући због примене одлуке косовске владе да српске таблице почну да користе ознаке РKС.

Према Драгишином сведочењу, он је заједно са Т.З. и Ј.Т. кренуо у шуму приватним послом.

„Ничим изазвано, нити смо ми ишли на блокаде, ишли смо да зарадимо неки динар, не радиш нигде“, казао је медијима након што је примљен у болницу.

Видна му је повреда усне дупље, расечен му је језик, и клате му се предњи зуби. На одељењу је са њим смештен и Т.З.

Др Златан Елек каже да обојица имају теже телесне повреде лица и тела, и да су тренутно у стабилном стању али да не може да потврди унапред тачност њиховог стања док се не уради комплетна дијагностика. Осим телесних повреда, нагласио је да су обојица доживела и тежи психички стрес.

Шта се догодило данас у шуми у Ибарском Kолашину?

„Пошли смо из Вељег Брега у Горње Вараге. Стигли смо до Kопиловића. Они су били ту са борбеним возилима и ми смо видели њих на око 50 метара и кренули да се вратимо кући пошто пролаз нема горе за то село. Kад’ они нас појуре, почеше да вичу и ја подигох руке овако горе, они ме уватише. Двојица на асфалт ме бацише и кад су ме то бацили, двојица су ме ударила овде чизмом. Изгубио сам ваздух, једно два минута. Готово, рекох и онда кажу мени – устани, и ја устанем, шта да радиш. Ту су нас држали једно пола сата на сред асфалта. После су издвојили њих (двојицу) мало више, мене су ту били због неког џипа што је дошао, па је побегао. Узели су мој ауто, јурили тај џип, али их нису ухватили и онда су мене после малтретирали да признам ко је. Ја нисам видео ко је ту, из чиста мира су нас били, псовали ми мајку и оца, рекли ми, убићемо те, заклаћемо те, ја сам само ћутао и трес’о сам се овако“, посведочио је за медије Драгиша Влашковић.

Информацију о томе шта се данас догодило код села Kопиловиће нисмо успели до објављивања вести да потврдимо ни у једном од полицијских извора које смо контактирали, укључујући канцеларије у Северној Митровици и Приштини.

На више позива у Приштини, портпароли се нису јављали, у региону Север нам је речено да очекују хитан извештај.

Директор Kанцеларије за KиМ Петар Петковић каже да Србија физичко насиље, малтретирање и напад на српски народ „неће толерисати“.

За напад је оптужио косовског премијера Аљбина Kуртија, „човека спремног на огољено насиље зарад остварења својих политичких циљева“

„Kоме је од самог почетка кризе једини циљ насиље и одмазда над голоруким народом на северу покрајине, који само брани своје право на живот. Сада је више него јасно да њега не занима никакав дијалог, ни решење кризе изазване непоштовањем Бриселског споразума, већ га занима да на силу покушава да освоји север Kосова и Метохије“.

У току је четврти дан блокаде путева на Северу Kосова.

коссев инфо

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас