(ВИДЕО) Раковић за Богојављење: У 21. веку Срби ће бити уједињени

Screenshot_11

На позив Цркве Светог Ђорђа и Свибора, др Александар Раковић одржао је за Богојављење говор на централној манифестацији пливања за Часни крст у Београду.

Раковић је тим поводом рекао:

Поштовани представници организатора: Српске православне цркве, цркве Светог Ђорђа, општине Чукарица и Свибора,

Поштовани представници наших оружаних снага: Војске Србије и Жандармерије,

Драги грађани окупљени у оволиком броју, вас неколико хиљада,

Налазимо се на слободној српској земљи, а изнад нас је лепо плаво слободно српско небо, на дивној српској реци Сави која је део крвотока српског народа.

У Саву се уливају наше реке у Босни и Херцеговини, а неке и у Србији, а Сава се улива у Дунав. Дрина је кичма српског народа, а Морава и Босна су крила српског народа.

У српским земљама одјекују звона наших српских манастира, на Косову и Метохији и другим деловима Србије, и у Републици Српској, Црној Гори и Македонији.

Све то нас чини једним и недељивим српским народом. И данас треба да се сетимо, и увек да нагласимо, да смо ми Срби јединствени и недељиви.

Сваког дана треба да негујемо свест о нашем јединству и нашем своду Српској православној цркви, нашим државама Републици Србији и Републици Српској, Србима у Црној Гори, нашем заграничју и дијаспори.

Ми смо један организам, ми смо српски свет. Ако будемо неговали свест о нашем јединству, сигуран сам да ће у 21. веку Срби бити и слободни и уједињени.

Бог се јави!

Извор: in4s.net

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас