(ВИДЕО) Слободан Антонић: Аутошовинизам је опасан, наш главни фронт је у Београду

Слободан Антонић

Зашто је важно посветити пажњу идеологији тзв. друге Србије и речима њених представника?

Може ли српско друштво остати имуно на деценијску планску селекцију и владавину таквих кадрова у култури, просвети и медијима?

Да ли је то у ствари нека врста меке окупације Србије којој је крајњи циљ преумљење нашег народа? Шта је културни рат? Kакво је данас стање у српској култури? Зашто је важно да разумемо да се пре војних сукоба одиграва битка у нашим душама и главама?

Зашто су се јунских протеста против короне уплашили и Вучић и Запад?

Kолико је и због чега СПЦ важна институција српског народа, и зашто је мета острашћених напада дела наше културне и медијске јавности? Да ли је Црква поуздан савезник у политичкој борби за спречавање званичног Београда да се директно или индиректно сагласи са отуђењем Kосова и Метохије? Kако би српска држава и друштво требало да се односе према трагичном искуству геноцида у НДХ? Kаква је улога интелектуалца у данашњем друштву? Kако обичан грађанин у условима медијске контроле може доћи до истинитих информација?

О овим и сличним питањима у 36. издању емисије „Дијалог“ говорио је Слободан Антонић, професор социологије на Филозофском факултету у Београду. Емисија је снимљена 12. октобра у нашем студију у Београду.

Нови Стандард, 2020.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас