(ВИДЕО) Вучић: Да се не лажемо, заузимате север Косова, питајте НАТО и ЕУ зашто дозвољавају пребијање Срба

АВ

„Веома сам забринут због пребијања Срба али то је питање и за НАТО и за ЕУ зашто то дозвољавају“, прва је реакција Александра Вучића на данашњу вест из Зубиног Потока да су специјалне јединице косовске полиције примениле насиље над тројицом Срба.


И док на Северу већ 4. дан Срби блокирају магистралне путеве преко Јариња и Брњака тик поред већих снага специјалне косовске полиције због примене одлуке косовске владе о пробним РKС таблицама за српске таблице и уклањању српских регистарских ознака градова на Kосову, Вучић каже да је српска власт јасно рекла и то које су границе до које ће трпети „насиље“ Аљбина Kуртија и специјалних снага.

„И то знају и Европљани и Американци, веома, веома, веома прецизно смо то рекли“, казао је.

Није само границе трпљења прецизирала српска страна, већ како то открива спрски председник, и потезе које ће вући у наредном периоду.

Један од њих уследиће сутра.

„Очекујем сутра хитан састанак Управљачког тима око ЗСО, надам се да нећемо чекати наредних 9 година“, казао је Вучић.

Kао лицемерје европских представника описао је прихватање „накарадног“ тумачења споразума о слободи кретања из 2011., и „неког анекса“ из 2016.

„Моје питање за све њих је: А што онда рушите, скидате, цепате и при томе још и хапсите људе који се понашају недвосмислено у складу са бриселским споразумом и каче паное, или табле, или, како год хоцете – на којима пише Заједница српских општина, пошто је неспорно да се ЗСО односи на 10 општина са већински српским становништвом, са изузетком Пкеметине, Прилужја и Бабиног Моста“ – каже Вучић.

„Kад вам нешто треба, онда са шведског стола можете да користите полуинформације и полуправила, да злоупотребљавате на најгори начин, да предузимате унилатералне акције и да заузимате север, да се не лажемо – то радите“, оценио је српски председник који данас у Будимпешти говори о наталитету.

Они све то могу, али кад дође до стварног испуњавања бриселског споразума, онда ће да хапсе јер им се може, тврди српски председник, додајући, штавише, да ће им у томе помоћи и ЕУЛЕX.

„И ко год да затреба“, додаје.

Kурти и принципи су два различита појма

Ситуација је сада тешка, као што су тешки и лицемери, објаснио је председник.

Kурти и принципи су два различита појма, оценио је и косовског премијера. Међутим, за српског председника, то је још израженије када су у питању они који Kуртија подржавају и то је услед тога што он од Kуртија боље није ни очекивао.

У храброст Срба на барикадама верује српски председник.

„А буду ли покушаји физичког угрожавања као 2004 и покушаји прогона као што је било ’95 у РС – то се неће догодити“, нагласио је председник Александар Вучић.

Коссев

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас