(ВИДЕО)Самарџић: Двери су једине биле заинтересоване за обједињавање патриотског блока, остали су спекулисали!

viber_image_2022-03-02_10-41-35-274

У јутарњем програму Н1 професор Слободан Самарџић објаснио је како је пропао покушај обједињења патриотског блока.

Слободан Самарџић, лидер Државотворног покрета рекао је да тај покрет неће учествовати на изборима. Он је гостујући на телевизији Н1 навео да покрет неће на изборе после одлуке о напуштању Патриотског блока.

Самарџић је објаснио како је текао ток преговора који је иницирао професор Ковић и покушаји да се ставе у страну ситне размирице и обједини десна опозиција.

– Обједињена групација од тих четири, пет странака, не би имали прост збор гласова, него би имали један укупан збир који би био синхронијски већи него заједнички збир. Ту не би било расипања гласова и мандата. Све је то страшно важно за позицију тих странака у парламенту Србије, када буде реч о тим осетљивим националним темама.- рекао је професор Самарџић, објашњавајући разлог покушаја уједињења Патриотског блока.

– 8,9 дана се разговарало готово сваки дан из пуно покушаја. Најсклонији томе (уједињењу Патриотског блока, прим. уредништва)  је био Бошко Обрадовић. Морам то да кажем. Он је рекао „Ја моју кандидатуру за председника стављам у страну ако се направи ово, ко год дошао и мени је ово јако важно“. Остале три групације, ДСС, Заветници и Суверенисти, нису били за то или одлучно или уз одређена затезања и јалове разговоре су тражили штошта. Као да су британски избори, па онда правимо те фине коалиције, разговарамо како ћемо да уђемо у парламент. Ако не освојимо власт, освојићемо је следећи пут јер су фер избори. Ово је потпуно друга ситуација. Овде све гори. Знате, тај режим је уништио државу. Једина тема је како државу обновити. Мени не постоји друга тема…бар та десница да се обједини.- рекао је Самарџић.

-Ја сад нећу да коментаришем потез Двери, они на то имају право, као што ја имам право да на то не пристанем. Али моја је процена да су се они тога ухватили, када су видели да је пропала ова ствар око уједињења јер Двери су били јако мотивисани да се направи та десна коалиција и кад је то пропало и онда су се ухватили коалиције са ПОКС. То за мене више није било друштво у коме бих ја могао политички да делујем. – објаснио је професор.

Видовдан

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас